La Nau Ivanow obre una nova convocatòria per a ser companyia resident durant 4 anys.
La convocatòria selecciona cada any dues companyies per ser residents a la Nau Ivanow i que tindran accés al programa d’acompanyament i residències que posa al centre la investigació i el treball de recerca, sense presses, sense contraprestació i sense l’obligatorietat d’haver d’encarar-se sempre a un resultat final. Aquesta convocatòria s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts en viu professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització.
Obrim la convocatòria per ser companyia resident a la Nau Ivanow 2025.
Termini per presentar propostes: de l’1 al 24 d’octubre.
P0RN0T0PIAcollective es proposa com una col·lectiva oberta d’acció directa a través de la performance, desenvolupament discursiu i polític, i elaboració col·lectiva del desig-malestar per a cossxs dissidents.
La col·lectiva neix d’una trobada per investigar sobre la creació d’una instal·lació efímera i una proposta corporal que posi en funcionament un espai que permeti habitar altres dinàmiques de relació entre els cossos, inspirat en el concepte de “pornotopía” proposat per Paul B. Preciado. El 2021, vam iniciar una exploració teòrica sobre la figura de la gogó i les relacions amb el lloc des d’on es mira a la travesti, així com la especificitat de les violències que rep i les estratègies col·lectives per exercir el seu desig.
Continuem investigant estratègies d’obertura en els processos de col·lectivització amb l’ardent objectiu de nodrir i enfortir les xarxes dissidents dels contextos amb els quals dialoguem.
Llum de Fideu comença a gestar-se l’any 2018, dins els estudis en interpretació a l’Institut del teatre de Barcelona, on Anna i Marc presenten alguns treballs en comú i senten que comparteixen una manera propera de veure i viure el que els envolta.
Ens agrada pensar que fem teatre translúcid, però no revelar què significa.
L’objectiu, desig i motor de la companyia està vinculada als projectes de creació, travessats sempre per un imaginari visual i la recerca d’una poètica pròpia, intentant unir dos mons potser massa separats com són el teatre de carrer i el de sala.
Cridaran les pedres
Urati Laboratori
l tried speedrunning virtuality and the aceleration physically hurt me
AMAGA
rentadora, gira mundial
trashèdia AP-7
Allí donde no estamos
Monte Isla
Los figurantes
Ça marche
En aquesta sisena edició de la Beca s’han incrementat les condicions econòmiques i s’ha ajustat el premi a les necessitats de les companyies amb la contractació durant el procés d’un màxim de cinc integrants.
L’impacte econòmic del Cicle és de més de 12.000 euros per companyia.
Una de les novetats d’aquest any és el creixement econòmic: es decideix contractar els integrants de les companyies durant la seva residència de creació a la Nau Ivanow.
Per primer cop no es diferencia entre premiats per no crear categories.
A més, s’incorpora al Cicle DespertaLab la companyia adjunta de la Nau, Los Escultores del Aire, amb dues obres simultànies.
S’estableix el pont de la internacionalització amb Guadalajara (Mèxic) en les dues direccions.
A més de les dues companyies catalanes premiades, per primer cop una companyia catalana està en residència a Mèxic amb les mateixes condicions que ofereix el Cicle de creació escènica.
S’internacionalitza el projecte DespertaLab amb la incorporació d’una companyia mexicana al Cicle de creació escènica, amb les mateixes condicions que la resta de premiats.
El segon premiat declina el premi per problemes de calendari i el substitueix el projecte escènic d’Alícia Gorina.
Teatro Estudio TEES i Teatro Nómada de Jalisco, Mèxic
Passa a denominar-se DespertaLab, resultat de la fusió de la Beca Desperta de la Nau Ivanow i aPortada Comunicació i el cicle AtriumLab de la Sala Atrium.
S’incrementa el nombre d’obres amb un tercer premi.
S’ofereix un nou espai d’exhibició i totes les obres s’estrenen a la Sala Atrium.
Primer any que es vincula el projecte AtriumLab de Sala Atrium amb la Beca Desperta, conjunta amb aPortada.
També és el primer any que s’incorpora un segon premi, que en aquesta edició es converteix en accèssit per problemes d’espai escènic.
Neix el cicle Desperta amb l’estreta col·laboració de la consultoria de comunicació estratègica aPortada Comunicació. L’objectiu és crear una beca amb la voluntat de donar suport a la creació teatral més jove.
En aquell moment consistia en la cessió durant sis setmanes a mitja jornada d’una sala d’assaig i d’un espai de construcció d’escenografia. També vuit dies de presentació de l’obra al públic, distribuïts en dues setmanes de la temporada d’hivern de la Nau Ivanow.