Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Moving Identities

Introducció

Moving Identities és el nou programa europeu de residències centrat en la diversitat de les arts escèniques

Moving Identities és un intercanvi de residències de tres anys per a artistes escènics de sis països europeus, finançat pel Programa Europa Creativa. Un total de 72 artistes viatjaran entre el seu país de residència i dos països més i formaran part de la creació d’una plataforma més sostenible, diversa i inclusiva per a les identitats europees en les arts escèniques. El projecte es va fundar a Dinamarca de la ma de l’entitat The Development Platform for the Performing Arts amb Mikkel Harder com a director.

Les sis seus que acolliran les residències són: The Development Platform for the Performing Arts (Dinamarca), Vonk (Bèlgica), Nau Ivanow (Espanya), HELLERAU (Alemanya), Davvi – Centre for Performing Arts (Noruega) i Sõltumatu Tantsu Lava (STL) amb Vaba Lava (Estònia).

A més de les residències, el projecte comptarà amb cinc entitats assessores, cada una amb un rol fonamental enfocat a treballar cap a una cultura més sostenible i diversa dins de les arts escèniques europees. Aquestes entitats assessores són: CKI – The Danish Centre for Arts & Interculture (Dinamarca), Sustainable Performing Arts NOW (Dinamarca), Himhearandit Productions (Dinamarca), ITI – Internationales Theater Institute (Alemanya) i DCI (Institut Cultural Danès a Estònia, Lituània i Letònia, Estònia).

Com funciona Moving Identities
L’objectiu del projecte és aconseguir una major diversitat d’identitats representades en les arts escèniques de tot Europa i reforçar les xarxes internacionals d’artistes infrarepresentats i la seva visibilitat a través de residències internacionals. Moving Identities també permet compartir bones pràctiques entre les entitats sòcies, garantint que desenvolupin eines per donar suport en diverses temàtiques i artistes.

Cada any se selecciona un grup d’artistes a cada país. Cada grup rep tres residències al llarg de l’any: una al seu país de residència i dues internacionals dins del projecte. Això els donarà l’oportunitat de desenvolupar la seva pràctica creativa. Els i les artistes també es reuneixen en línia per establir contactes i rebre tutoria. A través de l’exploració del que significa ser europeu ara, Moving Identities investiga com les arts escèniques ens connecten i contribueixen a una Europa més justa i col·laborativa.

Convocatòria Moving Identities


Moving Identities obre nova convocatòria dirigida a grups o companyies d’arts escèniques amb seu a Dinamarca, Noruega, Alemanya, Bèlgica o Espanya que vulguin explorar la identitat europea, la diversitat i la inclusió. Es proposa un ampli intercanvi artístic amb residències, seminaris, tutories i col·laboració transfronterera.

S’ofereix l’oportunitat de desenvolupar una idea de projecte i una visió artística a través de tres residències remunerades: una al país de residència de la companyia i dues a l’estranger amb les seus associades al projecte.

Termini per presentar candidatura: CONVOCATÒRIA TANCADA

Companyia seleccionada 2023

Sis grups d’artistes d’arts escèniques han estat seleccionats per participar al programa de residència de tres anys de Moving Identities, que començaran la residència als seus respectius països l’octubre del 2023

Caravana de Centàurides és el projecte seleccionat a Espanya. Es tracta d’un grup de persones amb trajectòries diferents que coincideixen en espais d’activisme i art no hegemònic des de les dissidències corporals i de gènere. Formen part d’una bella xarxa afectiva -política- anticapacitista, cuir i antiracista a Barcelona.

Caravana de Centàurides en residència a Udviklingsplatformen (Copenhaguen). Vídeo fet per Jacob Stage

Residències a la Nau Ivanow

2023 – Projecte Driver

Lara Vejrup Ostan, Yeon Ran Suh i Eva Johanna Forsehag (Driver) i els hosts Mauricio Sierra i Iver Zapata (Colectivo Las Cosas)

El projecte danès Driver va realitzar una residència a la Nau durant el passat mes de novembre de 2023, en el marc de Moving Identities. Les artistes treballen en el projecte ‘Driver’, que s’endinsa dins l’univers dels camioners, repensant la identitat europea avui en dia, temàtica central del projecte Moving Identities.

Entrevista al projecte Driver, als amfitrions Mauricio Sierra i Iver Zapata, que acompanyen les artistes durant la residència i Aina Juanet, productora de la Nau Ivanow.

Vam tenir l’oportunitat de parlar amb les artistes del projecte Lara Vejrup Ostan, Yeon Ran Suh i Eva Johanna Forsehag, sobre el seu procés de creació i sobre què és per elles el concepte d’identitat europea. També vam conversar amb 2 persones que van acompanyar les artistes durant la seva estada a la Nau, Mauricio Sierra i Iver Zapata, del Col·lectiu Las Cosas. I finalment, Aina Juanet, productora de la Nau Ivanow, va aportar la seva visió sobre el projecte Moving Identities.

2024 – Kaiho company

Marina Cherry, Brandon Lagaert, Thibault Condy i Sara Angelucci (Kaiho Company)

La companyia belga Kaiho ha realitzat una residència durant el mes d’abril de 2024 a la Nau Ivanow. Durant aquesta, han estat treballant en la peça Avoid. Un projecte que neix de la fascinació de l’artista Marina Cherry per la solitud, les contradiccions, l’alienació i l’impacte del ràpid desenvolupament de la societat davant la digitalització. El punt en comú és el concepte hikikomori, el replegament en la reclusió, una condició particular de la societat japonesa en la qual les persones eviten el contacte social fins a un nivell extrem. Una investigació interdisciplinar entre acro-dansa, contorsionisme, dansa contemporània i teatre físic.

©PiruetaPhoto

Més informació i contacte

Per a més informació, contacteu amb:

Aina Juanet (Nau Ivanow) – aina@nauivanow.com

Camilla Gürtler (Moving Identities)camilla@udviklingsplatformen.dk

Web

Notícies relacionades