Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La companyia belga Kaiho realitza una residència a la Nau Ivanow

Aquest mes d’abril, la companyia belga Kaiho ha estat en residència internacional a la Nau Ivanow, dins del projecte Moving Identities.

Durant 2 setmanes, la companyia ha estat treballant en la peça Avoid. Un projecte que neix de la fascinació de l’artista Marina Cherry per la solitud, les contradiccions, l’alienació i l’impacte del ràpid desenvolupament de la societat davant la digitalització.

Marina Cherry, Brandon Lagaert, Thibault Condy i Sara Angelucci – Kaiho Company

El punt en comú és el concepte hikikomori, el replegament en la reclusió, una condició particular de la societat japonesa en la qual les persones eviten el contacte social fins a un nivell extrem. Una investigació interdisciplinar entre acro-dansa, contorsionisme, dansa contemporània i teatre físic.

Durant la seva estada a la Nau, la companyia va participar a l’Observatori en Viu, en què vam poder veure un assaig i en vam parlar amb elles per conèixer com han viscut la residència i el seu procés creatiu de l’obra.

La companyia va ser seleccionada al 2023 per formar part de Moving Identities, projecte finançat pel Programa Europa Creativa i que ofereix un intercanvi de residències de tres anys per a artistes escènics de sis països europeus que vulguin investigar al voltant de conceptes com la identitat europea, la diversitat i la inclusió.

©PiruetaPhoto