fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Sobre la Nau

Què fem

Som un espai de residències d’arts escèniques que acollim i acompanyem les companyies en la seva creació artística. La nostra missió és facilitar els procesos de creació, la mobilitat dels projectes i la internacionalització de les companyies. Promovem l’intercanvi de complicitats entre companyies i també treballem per la seva professionalització, en especial de les companyies joves i emergents. Deixem en un segon pla la línia artística, ja que la nostra finalitat és donar resposta, mitjançant el programa de residències, a les dificultats per accedir a espais de treball.

Volem ser un referent internacional en la professionalització, la mobilitat i les residències de creació escènica. Perseguim dignificar el sector i generar un espai on les comunitats visquin els processos creatius de manera participativa, ja sigui entre elles o en trobades entre companyies i territori que permetin posar en valor el procés de creació i la realitat del sector cultural.

Alguns dels valors que ens defineixen són la confiança que oferim a les companyies, la capacitat d’experimentar amb tranquil·litat i flexibilitat, la proximitat per fer visible a la població els processos que es duen a terme, el compromís amb el territori i el retorn social. I tot això amb la màxima qualitat, rigor i cooperació possibles.

La Nau Ivanow és Premi Crítica Serra d’Or a la millor proposta i Premi FAD Barcelona, ​​Aplaudiment Sebastià Gasch, a la Creació Emergent.

Equip

Direcció
David Marin
david@nauivanow.com

Comunicació
Laia Ruiz
laia@nauivanow.com

Gerència
Fernando González
fernando@nauivanow.com

Administració
Víctor Pamias
victor@nauivanow.com

Producció
Aina Juanet
aina@nauivanow.com

Espai

Projecte

Història

De fàbrica de pintures a fàbrica de possibilitats

A la fi dels anys seixanta, l’empresari Victor Ivanow Bauer va construir al barri de la Sagrera la seu de la seva empresa de pintures, Ivanow, SA, on es va mantenir fins als anys vuitanta. L’edifici projectat per l’arquitecte Jordi Figueres Anmella va ser inaugurat el 1968. El creixement del negoci i l’expansió urbana de la ciutat de Barcelona van provocar el trasllat de l’empresa a la Zona Franca i l’edifici va anar passant a mans de diverses empreses tèxtils fins quedar abandonat a finals dels anys noranta. Va ser llavors, el 1997, quan el va adquirir l’arquitecte Xavier Basiana i comença la Nau Ivanow com a espai multidisciplinari. Des del 2006 està gestionat per la Fundació Sagrera, que pren el relleu de l’Associació Cultural La Nau Ivanow.

El 2010 l’equipament fa una aposta ferma per les arts escèniques i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona compra l’edifici per donar continuïtat al projecte, ara emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació.

El 2015 la Nau Ivanow comença un procés d’internacionalització generador de vincles arreu del món i és la porta de sortida i d’entrada de moltes iniciatives i companyies.

Descàrregues

Transparència