fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Sobre la Nau

Què fem

Som un espai de residències d’arts escèniques que acollim i acompanyem la creació d’una producció teatral. La nostra missió és facilitar els procesos de creació, la mobilitat dels projectes i la internacionalització de les companyies. Promovem l’intercanvi de complicitats entre companyies i també treballem per la seva professionalització, en especial de les companyies joves i emergents. Deixem en un segon pla la línia artística, ja que la nostra finalitat és donar resposta, a través del programa de residències, a les dificultats per accedir a espais de treball.

Volem ser un referent internacional en la professionalització, la mobilitat i les residències de creació escènica. Perseguim dignificar el sector i generar un espai on les comunitats visquin els processos creatius de manera participativa, ja sigui entre elles o en trobades entre companyies i territori que permetin posar en valor el procés de creació i la realitat del sector cultural.

Alguns dels nostres valors que ens defineixen són la confiança que oferim a les companyies, la capacitat d’experimentar amb tranquil·litat i flexibilitat, la proximitat per fer visible a la població els processos que es duen a terme, el compromís amb el territori i el retorn social. I tot això amb la màxima qualitat, rigor i cooperació possibles.

Equip

Direcció
David Marin
david@nauivanow.com

Gerència
Fernando González
fernando@nauivanow.com

Producció
Aina Juanet
aina@nauivanow.com

Comunicació
Laia Ruiz
laia@nauivanow.com

Comunicació
Eugènia Ustrell
xenia@nauivanow.com

Administració
Víctor Pamias
victor@nauivanow.com

Tècnic
Xavi Calvet
tecnic@nauivanow.com

Espai

Projecte

Història

De fàbrica de pintures a fàbrica de possibilitats

A la fi dels anys seixanta, l’empresari Victor Ivanow Bauer va construir al barri de la Sagrera la seu de la seva empresa de pintures, Ivanow, SA, on es va mantenir fins als anys vuitanta. L’edifici aixecat per l’arquitecte Jordi Figueres Anmella va ser inaugurat el 1968. El creixement del negoci i l’expansió urbana de la ciutat de Barcelona van provocar el trasllat de l’empresa a la Zona Franca i l’edifici va anar passant a mans de diverses empreses tèxtils fins quedar abandonat a finals dels anys noranta. Va ser llavors, el 1997, quan el va adquirir l’arquitecte Xavier Basiana, amb la idea de desenvolupar-hi un centre cultural que esdevindria la Nau Ivanow. El 1998 comença la Nau Ivanow com a nou espai per a la creació, producció i difusió de la cultura contemporània.

El 2010, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona compra l’edifici per donar continuïtat al projecte cultural i, emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació, s’especialitza en les arts escèniques. Des del 2006 l’espai està gestionat per la Fundació Sagrera, que pren el relleu de l’Associació Cultural La Nau Ivanow.

Transparència