Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Desperta 2011 – Escritos desde el fuego

Cia. Cavalls
Accèssit Beca Desperta 2011
Del 26 d’abril a l’1 de maig de 2011

Dimarts a dissabte, 21h
Diumenge, 19h
Dissabte, 30 d’abril. Col·loqui amb el director i intèrprets després de la funció.

Text i dramatúrgia: Víctor Sánchez Rodríguez
Direcció: Albert Massanas, Víctor Sánchez Rodríguez
Intèrprets: Marta Aran, Núria Gómez, Laura Pla, Mima Riera, Nunu Santaló
Espai escènic i vestuari: Nadia Balada, Anna Ribera, Isabel Velasco

SINOPSI
Un espai enmig del no res, enmig d’altres realitats i que no té cap utilitat. Una terra erma travessada per tubs que tal vegada van a parar al mar. Cinc vides que es resisteixen a pensar que res no passi, que res no passi més, que res més no passi. Les seves històries ens aniran desvetllant allò que s’amaga entre l’os i la carn. El territori del foc. Algunes resisteixen, altres s’apaguen. Alguna es consumeix. I tot això en una nit on tot passa, on tot torna a passar, on tot passa un altre cop.

Víctor Sánchez Rodríguez
Port de Sagunt (País Valencià), 1985. Jove autor i director teatral, els seus textos es caracteritzen per explicar històries actuals que no amaguen la sordidesa, i per donar als seus textos una dimensió poètica. Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. Dins de la seva titulació, ha participat en cursos d’escriptura dramàtica i seminaris. Com a director ha signat la posada en escena de textos d’alguns companys dramaturgs i versions pròpies de clàssics de Tennessee Williams o Anton Txèkhov. Ha estat ajudant de direcció de Carme Portaceli i Joan Castells. Com autor, ha escrit El Casino; Uns amors, uns indrets; Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací; Escritos desde el fuego i el guió de cinema La felicidad de los cobardes.
Ha estat assistent de direcció de Magda Puyo a Espectres, i ajudant de direcció de Joan Castells a Electra i de Carme Portaceli a Galileu i a Prometeu, espectacle que va inaugurar el Festival Grec de Barcelona 2010.

Cia. Cavalls
Neix el juny del 2009 amb l’espectacle Cavalls salvatges no m’arrancarien d’ací. Inicialment concebut com a projecte acadèmic de l’Institut del Teatre de Barcelona (Factoria IT de Nous Creadors), la bona acollida que va tenir dins l’àmbit de l’Institut del Teatre va animar la companyia a continuar amb l’espectacle ja en l’àmbit professional. L’obra va ser seleccionada per participar en la XV Mostra de Teatre de Barcelona, dins la qual va ser nominada millor espectacle per votació popular.
Al març del 2010 estrena Platònov, de Txèkhov, en una adaptació de Lucía Carballal, dirigida per Víctor Sánchez Rodríguez, al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre de Barcelona.
Al desembre de 2010, Cavalls Teatre es presenta a la Beca Desperta de la Nau Ivanow amb un nou projecte: Escritos desde el fuego, un espectacle concebut a partir de textos de Víctor Sánchez Rodríguez, i codirigida per ell mateix i per Albert Massanas. L’obra va obtenir un accèssit especial que els permet aquesta estrena dins de la programació 2011 de la Nau Ivanow.
En l’actualitat la companyia té tres projectes en marxa: la gira de Cavalls salvatges no m’arrancarien d’aci, Escritos desde el fuego i Els voladors de ponts, una nova obra en procés d’escriptura.

Durada
: 70 minuts
Venda d’entrades: Telentrada i 1h abans a taquilla
[ciacavalls.wordpress.com]
[ciacavalls/facebook.com]

Entrada: 12€
Amics de la Nau: 10€