Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Obrim la 8ª edició del cicle de creació escènica DespertaLab

La Nau Ivanow i la Sala Atrium posen en marxa la vuitena edició del cicle de creació escènica DespertaLab amb l’objectiu de donar suport a les companyies d’arts escèniques. Amb aquesta beca, la Nau Ivanow vol contribuir a la professionalització i creixement de les companyies beneficiàries mitjançant el programa d’acompanyament i residències de la Nau Ivanow i amb el suport de la Sala Atrium de tres anys de durada.

L’objectiu de la Beca és oferir les condicions tècniques, humanes i laborals necessàries per poder desenvolupar un treball de recerca i investigació amb unes condicions dignes que ajudin a les companyies a pensar en projectes a llarg termini, oblidant-se de les presses i l’obligatorietat de resultats.

En aquesta edició, com a canvi respecte els anys anteriors, s’estableix que la selecció de la Beca serà d’una sola companyia, en comptes de les dues companyies habituals. Aquesta decisió respon a la necessitat de poder acompanyar millor a les companyies que ja formen part de la Nau i les que aniran venint amb els anys.

Des de la Nau Ivanow es destinaran més de 15.000 euros a la companyia seleccionada, dels quals una gran part es destinen a la contractació i dignificació dels membres de la companyia durant les setmanes de residència de creació per preparar el seu primer projecte com a companyia resident.

Un any més, la Beca ofereix a la companyia seleccionada l’oportunitat de mostrar la seva proposta escènica durant dues setmanes a la Sala Atrium al mes de juny de 2022.

La Beca DespertaLab s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts escèniques professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització. La selecció del projecte beneficiari anirà a càrrec d’una comissió formada per representants de la Nau Ivanow, la Sala Atrium i d’altres agents del sector.

La data límit per a presentar candidatures és el 14 d’octubre de 2021 i es podrà fer a través de formulari web. El veredicte de la comissió es farà públic durant la primera quinzena de gener de 2022.