Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Convocatòria per ser companyia resident

Introducció

La Nau Ivanow obre una nova convocatòria per a ser companyia resident durant 3 anys. La fins ara Beca DespertaLab, enguany adquireix una nova mirada, arribant ja a la desena edició i amb l’objectiu de millorar l’acompanyament a les companyies. Una convocatòria que pren forma fruit de l’experiència assolida en els darrers anys i gràcies a les reflexions de les companyies que han estat seleccionades per a ser residents en d’altres edicions.

La convocatòria selecciona cada any dues companyies per ser residents a la Nau Ivanow i que tindran accés al programa d’acompanyament i residències que posa al centre la investigació i el treball de recerca, sense presses, sense contraprestació i sense l’obligatorietat d’haver d’encarar-se sempre a un resultat final. Aquesta convocatòria s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts en viu professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització.

Convocatòria 2024


Companyies seleccionades: P0rn0t0piacollective i LLum de Fideu.
Saber-ne més

Convocatòria – Beca DespertaLab 2023

Urati laboratori han iniciat un cicle titulat “Resistència poètica / Violència poètica”, on l’objectiu és analitzar quines son les dinàmiques teatrals presents tant en les formes de protesta popular com de la repressió institucional.

Dins la Beca Despertalab, treballen en el projecte Cridaran les pedres, que busca aprofundir en les barricades com un dispositiu escènic, entendre el seu paper  com l’escenografia del teatre que esdevé la ciutat quan l’ordre es subverteix. 

AMAGA és un còctel de persones amb experiències diferents i motivacions comunes: els insectes, el mite, el rite. Railroad Tycoon™, l’estètica, 4 HBD, la prehistòria i YouTube. No som ni promoció de res ni amics de tota la vida, fa 3 anys no ens sabíem els nostres cognoms.

Indaguem en llenguatges que no coneixem sense cenyir-nos a cap disciplina, barregem coses, ens equivoquem i, en definitiva, tirem més de la intuïció que del coneixement. Pensem en l’art com a espai d’intercanvi sense certeses, i és en aquesta incertesa on ens sentim més còmodes.

Dins el cicle de creació Despertalab treballen en el projecte I tried speedrunning virtuality and the aceleration physically hurt me

Edicions anteriors

Seleccionada

rentadora, gira mundial

trashèdia AP-7

Seleccionades

Allí donde no estamos

Monte Isla

Seleccionades

Los figurantes

Ça marche

Seleccionades

Tiranas Banderas

Seleccionades

Bitch

Seleccionades

Cia. Pelipolaca & Les Desvestides

Seleccionades

Hermanas Picohueso

1r Premi

Roger Torns

2n Premi

Júlia Barceló

1r Premi

The Mamzelles Teatre

Companyia convidada

Alícia Gorina

Premi internacional

Teatro Estudio TEES i Teatro Nómada de Jalisco, Mèxic

1r Premi

Paradiso 99

3r Premi

Carlos Perelló

1r Premi

Menú Teatral

2n Premi

Ana Roca

3r Premi

Les nenes també som calves

1r Premi

RetorCia Teatre

Accèssit

Els CarmenSunyé

1r Premi

Companyia Estable de la Casa Real

Menció especial

Obskené

1r Premi

D’Aleix Aguilà amb Pol López i Pau Vinyals

Premi

La Nevera

Accèssit

Cavalls

Notícies sobre la convocatòria