Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Ja està en marxa el cicle de creació DespertaLab 2021

El cicle de creació escènica DespertaLab, impulsat per la Nau Ivanow i la Sala Atrium, ja és aquí!

La Beca va seleccionar el passat desembre de 2020 les companyies Monte Isla i Ça marche per desenvolupar les seves creacions escèniques en una residència de 5 setmanes a la Nau Ivanow. Durant aquest temps, les companyies disposen d’espai de treball i assaig, recursos tècnics i acompanyament personal per part de l’equip de gestió de la Nau Ivanow. Al final de la residència, les companyies realitzaran una mostra del seu work in progress a la Sala Atrium de Barcelona.

Monte Isla
Monte Isla és una companyia que treballa a partir de l’experiència plàstica, el contacte amb els objectes i l’espai. Un treball que es desenvolupa a la sala d’assaig i en la trobada amb la matèria.
La companyia presenta del 19 al 30 de maig Allí donde no estamos, un projecte basat en la investigació de les narratives visuals i el treball escènic sense intèrprets, a partir de la creació d’una peça centrada en la relació triangular dels elements compositius so, llum i espai. La peça esdevé una arqueologia d’un futur que convida l’espectador a contemplar el paisatge de les restes de la nostra civilització.

Ça marche
Ça marche és una companyia d’arts escèniques que investiga al voltant del treball sobre el performer amateur, la recreació de mons escènics i la narració visual. En les seves peces s’entrecreuen la relació entre artesania i tècnica, els ready-mades o el pas de la infància a l’edat adulta.
La companyia presenta del 3 al 6 de juny Lo viejo y lo nuevo, una peça per a públic adult que planteja una situació molt concreta com a punt de partida: en escena, nenes i nens explicaran al públic contes ininterrompudament i jugaran amb tot allò que aquests ens proposen. Aquest projecte es qüestiona per què necessitem explicar-nos històries i què ha succeït perquè aquells relats que tenen un valor afegit s’hagin perdut o distorsionat en el camí.Beca DespertaLab 2021
El Cicle de creació escènica DespertaLab té la voluntat de donar suport a la creació teatral més recent per contribuir a la professionalització i el creixement de les companyies beneficiàries mitjançant el programa d’acompanyament i residències de la Nau Ivanow.
La Beca ofereix les condicions tècniques i humanes necessàries per poder desenvolupar un treball de recerca i investigació amb unes condicions dignes que ajudin les companyies a pensar en projectes a llarg termini, i s’oblidin de les presses i l’obligatorietat de resultats. 
La Beca DespertaLab s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts escèniques professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització. La selecció dels projectes beneficiaris va ser a càrrec d’un jurat format per Raimon Molins (director de Sala Atrium), Mar Panyella (col·laboradora de la plataforma Nova Veu i filòloga), Denise Duncan (dramaturga i directora teatral), Ona Sallas (productora d’Estudio LaSantísimaTrinidad, companyia resident a la Nau Ivanow i seleccionada per l’edició 2020 de la Beca DespertaLab) i Manuel Pérez (director de la revista Entreacte i crític teatral d’El Periódico).