Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Trashèdia AP-7: companyia seleccionada per la Beca DespertaLab 2022

La companyia Trashèdia AP-7 ha estat seleccionada per la vuitena edició de la Beca DespertaLab 2022, d’entre 84 candidatures rebudes, de les quals 6 n’han resultat finalistes. La companyia realitzarà una residència artística a la Nau Ivanow entre els mesos de maig i juny del 2022 i acabarà aquest procés en una presentació del work in progress a la Sala Atrium de Barcelona. Trashèdia AP-7 passarà a ser companyia resident a la Nau Ivanow, sumant-se així al ecosistema amb les altres 9 que ja hi són.

Amb aquesta beca, la Nau Ivanow vol contribuir a la professionalització i creixement de les companyies beneficiàries mitjançant el programa d’acompanyament i residències de la Nau Ivanow i amb el suport de la Sala Atrium de tres anys de durada. L’objectiu de la mateixa és oferir les condicions tècniques, humanes i laborals necessàries per poder desenvolupar un treball de recerca i investigació amb unes condicions dignes que ajudin a les companyies a pensar en projectes a llarg termini. La Beca DespertaLab s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts escèniques professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització.

Des de la Nau Ivanow es destinaran uns 15.000 euros a la companyia seleccionada, dels quals una gran part es destinen a la contractació i dignificació dels membres de la companyia durant les setmanes de residència de creació per preparar el seu primer projecte com a companyia resident.

Companyia seleccionada

En aquesta 8a edició, la companyia seleccionada ha estat Trashèdia AP-7, una agrupació escènica formada per Catalina Camp, Joaquim Palmada, Eduard Olesti i Mar Panyella. La companyia  busca sondejar els límits del fet teatral i investiga l’ús de la màquina en escena com a possible substitut de l’element antropomorf.

El jurat encarregat de dur a terme la selecció de projectes ha estat format per Margarida Troguet Taull (gestora escènica curatorial), Jacobo Pallarés (codirector d’ Espacio Inestable i president de la Red de teatros alternativos), Laura Viñals (productora de Ça Marche), Tanya Beyeler (El Conde de Torrefiel), Oriol Puig Taulé (crític d’arts escèniques), Marta Duran (investigadora independent i membre de Nova Veu), Sala Atrium i la Nau Ivanow.