La internacionalització és un element tranversal en tots els projectes que es duen a terme a la Nau Ivanow i és la porta d’entrada i de sortida de moltes iniciatives i companyies. Amb aquest programa, cerquem el creixement a través de l’experiència de joves professionals de les arts escèniques en espais culturals similars al nostre. Mitjançant un pla de residències internacionals, col·laborem amb altres agents, institucions i centres de tot el món. L’objectiu és establir unes residències de treball que permetin compartir processos, metodologies i recursos entre companyies catalanes i internacionals.
El programa de residències internacionals consta de:
A. Residència companyies de la Nau Ivanow a d’altres centres del món
La beneficiària d’aquesta línia és una de les companyies residents a la Nau Ivanow, amb la qual es farà un treball previ de disseny i planificació del projecte que es voldrà dur a terme, en què el contacte entre les dues cultures, l’arrelament al territori i els processos oberts al públic siguin l’eix principal. El col·lectiu seleccionat farà una estada internacional d’entre un i dos mesos on desenvoluparà un treball de recerca i creació d’un material que “respiri” de les dues cultures, la catalana i la del país d’acollida. Si és possible, al final de l’estada es mostrarà un work in progres del treball realitzat .
El projecte seleccionat obtindrà els beneficis següents:
B. Residència de companyies d’arreu del món a la Nau Ivanow
Des de la Nau, treballem amb centres d’arreu del món amb qui col·laborem i realitzem intercanvis amb companyies que formen part d’aquests centres. En aquesta col·laboració, rebem en residència les companyies que, mitjançant el seu centre, vulguin venir a la Nau a realitzar residències de creació.
El projecte seleccionat obtindrà els beneficis següents:
Délia Krayenbühl, Gisela Ferreira, Mariana Pontes Barbosa i Lili Parson Piguet (L’Abri Ginebra)
Durant el mes de novembre i desembre, hem rebut 4 artistes vinculades al centre de residències L’Abri de Ginebra (Suïssa), amb qui fa temps que mantenim una relació de col·laboració i intercanvi, amb el suport de la Fundació Calouste Gulbenkian de Portugal.
Durant les seves residències, les artistes han treballat dos projectes diferents: per una banda Délia Krayenbühl, Gisela Ferreira i Mariana Pontes Barbosa, re-estableixen una col·laboració des de Suïssa i Portugal després de dos anys de treballar en la distància. El seu projecte ‘PLATAFORME’ encara està en un estat molt embrionari, però busca re-establir i re-descobrir les possibilitats artístiques que tenen des de contextos tant diferents. Per altra banda, l’artista Lili Parson Piguet, artista de circ anglo-suïssa, ha centrat la seva investigació al voltant de la tendresa, el joc i l’exploració de l’existent.
Iskra (Moving Identities)
Iskra és una companyia de teatre amb seu a Tromsø (Noruega) formada per lxs artistxs exiliadxs Prokhor Gusev i Gulnara Iskakova. Per al projecte que treballen a Moving Identities, ‘I am a witness of your existence’, col·laboren amb la compositora i música sami-noruega Gøril Nilssen. El seu objectiu és explorar el concepte de testimoni i el seu significat al món actual, on tenim accés a grans quantitats d’informació i podem estar connectats virtualment amb esdeveniments que es desenvolupen a l’altra banda del planeta. Què vol dir ser testimoni en aquesta era hiperconnectada?
Héctor Álvarez (Teatropuerto Xile)
Héctor Álvarez va venir a la Nau el 2022, a realitzar una residència de la mà de Teatropuerto. Aquest mes, el tornem a tenir en residència, fent una investigació i (re)escriptura de textos propis que en el transcurs del temps han quedat inconcluses o indeterminades. Trossos de cossos que encara respiren i que busquen trobar una articulació que els doni un sentit per a la seva futura projecció escènica.
Juntament amb això, i de manera espontània, la relació i l’intercanvi d’experiències amb altres grups o creadors en relació amb els seus processos creatius.
(DENTRO) HAY UN ENIGMA (Teatro del Biobío, Xile)
(DENTRO) HAY UN ENIGMA explora lo escènic des d’una perspectiva performativa utilitzant la deformació i el des-dibuix de la forma humana per complicar les formes d’expressió corporal. Es tracta d’un grup d’artistes que s’han reunit per compartir sabers, pràctiques i realitzar una experiència escènica on la percepció i la imaginació es puguin configurar des de noves òptiques.
Programa de residències Teatro del Biobío i Nau Ivanow
Amaga a L’Abri (Ginebra)
La companyia resident a la Nau Ivanow, AMAGA, ha realitzat una residència de creació a L’Abri de Ginebra. Han aprofitat l’equipament per treballar en l’esbós d’escenes que comporten una feina d’investigació amb materials i els mecanismes de la caixa escènica. A més a més, s’han implicat en el teixit cultural de Ginebra a través d’un seminari organitzat per l’Abri, juntament amb els seus artistes associats, al voltant del festival de La Batie i el seu programa.
Cuerpo sur (Chile)
El col·lectiu Cuerpo sur ha treballat en residència tècnica en el projecte Última esperanza. Una obra que tracta del concepte de la percepció des de la història de vida d’una persona amb discapacitat visual.
Una residència internacional a la Nau dins el projecte Moving Identities en la qual van treballar en la peça ‘Avoid’, investigació interdisciplinar entre acro-dansa, contorsionisme, dansa contemporània i teatre físic.
Nina Orsini (Nau Ivanow a Espacio Checoslovaquia, Xile)
La companyia resident a la Nau Ivanow, Nina Orsini, va realitzar una residència internacional a Espacio Checoslovaquia (Xile). Allà es van centrar a la seva nova creació “Deliris de l´ull”, on s’exploren les danses circulars del món i patrons de moviment. També van fer una mostra d’un extracte de “CAÍN, loops i did it again”, obra que s’estrenarà al Festival Grec de Barcelona.
Colectivo 13/24 realitza una residència tècnica a la Nau Ivanow per treballar en la seva obra ¡AQUÍ ESTÁN!. El col·lectiu xilè va acabar la seva residència amb una mostra oberta al públic. Dirigida per Moisés Angulo, la performance va exposant misteriosament el bio documental d’una família real travessada profundament per la violència de l’estat, la persecució i l’exili.
Teatro Nómada (Guadalajara, Mèxic) a la Nau Ivanow
Teatro Nómada és una companyia de Guadalajara, Mèxic, que ha estat 3 setmanes en residència de creació a la Nau Ivanow treballant en el projecte Impoztoras.
Una investigació al voltant del tema del síndrome del impostor, centrat en la pròpia experiència de les intèrprets i creadores.
David Gastelú (Argentina) a la Nau Ivanow
El creador David Gastelú ha realitzat una residència de creació a la Nau Ivanow treballant al projecte Prefiero no hablar de amor. Durant aquesta residència ha realitzat la construcció d’una dramatúrgia pròpia basada en les arts del moviment, el teatre i recursos multimèdia que complementen el relat.
Driver (Dinamarca) a la Nau Ivanow en el marc del projecte Moving Identities
Dins del projecte de residències internacional, Moving Identities, el projecte Driver ha realitzat una residència de 3 setmanes a la Nau Ivanow on ha investigat a prop de la professió de conduir camions a través del cos i el moviment.
Caravana de Centàurides a Dinamarca en el marc del projecte Moving Identities
Caravana de Centaurides és un projecte format per un grup de persones amb trajectòries diferents que coincideixen en espais d’activisme i art no hegemònic des de les dissidències corporals i de gènere. El col·lectiu va ser seleccionat aquest any per Moving Identities, un programa de tres anys de residències internacionals del qual la Nau Ivanow forma part com a entitat sòcia. Durant el mes de novembre, aquesta companyia ha realitzat una residència al centre de creació Udviklingsplatformen a Copenhaguen. Durant la residència, la companyia ha treballat a través de la improvisació amb els productes de suport i ajuts tècnics que utilitzen les persones amb diversitat funcional.
Sara Manubens a WIPCOOP (Brusel·les)
Sara Manubens és l’ artista enviada en residència internacional a Brusel·les en el marc del projecte WIPCOOP per seguir amb la investigació de l’ obra NOSFERATU: A SYMPHONY OF HORROR.
Omar Moran (Xile) a la Nau Ivanow
Transición és un projecte que explora el cos, la memòria i els objectes a través del concepte “transitar” dins el marc del desplaçament forçat i la migració. En aquesta residència i prenent la inspiració de diversos camps d’estudi, Omar Moran i Gabriel Díaz es centren en crear dispositius escènics al voltant dels processos on el trànsit condueix a una transformació de la pròpia identitat.
Malicho vaca (Xile) a la Nau Ivanow
L’artista Malicho vaca, va treballar a la Nau Ivanow en residència de creació amb un projecte que va presentar al Festival Grec de Barcelona: ‘Reminiscencia’. Una història personal que, alhora, és una reflexió sobre Xile i la memòria, mig segle després del cop d’estat i amb els moviments socials actuals de fons.
La Gaviota podcast (Xile) a la Nau Ivanow
La Gaviota podcast realitza una residència de creació a la Nau Ivanow per treballar en el projecte Yo duelo.
La residència és part de les iniciatives de formació i desenvolupament de la indústria artística local de Teatro Biobío.
Sopaipilla (Xile) a la Nau Ivanow
Sopaipilla treballa en ‘Despertar de tierra’, una investigació que busca escenificar històries de tradició oral de la regió del Maule.
Monte Isla – L’Abri (Ginebra)
La comanyia resident a la Nau Ivanow va viatjar a Ginebra (Suïssa) per realitzar una residència internacional al centre L’Abri i treballar en el projecte Escuchas del paisaje.
Yeguada latinoamericana de Xile a la Nau Ivanow
La companyia Yeguada Latinoamericana ha realitzat una residència de creació a la Nau Ivanow per treballar en el projecte ‘De centauras a bestia acéfala’. A través d’intervencions a l’espai públic, enfocades a pervertir la memòria oficial de les institucions i els símbols dels estats-nació, exploren nous imaginaris de protesta i micropolítica des del cos.
David Teixidó – TeatroPuerto (Xile)
David Teixidó realitza una residència de creació del seu segon projecte, ‘Mala sangre’. Durant 3 setmanes, treballarà en la dramatúrgia del projecte, acompanyat per l’equip de TeatroPuerto i gràcies al vincle internacional que tenim amb aquest espai de creació del nord de Xile.
Israel Aloni IETM – Nau Ivanow
IIsrael Aloni ha estat 3 setmanes de residència internacional a la Nau. Durant aquest temps, ha seguit investigant en el seu projecte coreògrafic i de moviment ‘The I.Aloni Experience‘ i s’ha submergit en les primeres etapes d’investigació per a un projecte futur en que s’uniran els artistes Elias Bäckebjörk, Tomer Giat. , Toon Theunissen y Torill Kolsrud.d.
Timour Nigolian & Laura den Hodt L’Abri – Nau Ivanow
El Timour Nigolian i la Laura Den Hondt son residents a L’Abri, un centre de creació de Ginebra, Suïssa. Des de fa 2 anys, mantenim un vincle amb aquest centre, i intercanviem residències per tal que els i les artistes coneguin nous espais, equips i entorns que els ajudin a desenvolupar els seus treballs.
Ja fa 2 setmanes que el Timour i la Laura estan a la Nau en residència, investigant al voltant dels seus treballs musicals.
El Timour treballa en el seu projecte Magic lights i la Laura a Short unfinished love songs
Al gener de 2023, la companyia resident a la Nau Ivanow, Ça marche, va viatjar a Xile per a desenvolupar-hi una residència internacional. Durant aquest temps, la companyia va estar a l’Espacio Checoeslovaquia de Santiago de Xile on va poder estar en contacte amb el seu equip i dur-hi a terme la seva obra ‘Los Figurantes’ anb nens i nenes d’allà. Parlem amb Laura Viñals i Nico Jongen, integrants de la companyia, sobre l’experiència i sobre com van viure també la Delegació catalana al país que va tenir lloc de la mà de l’àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Ramon Llull i l’Institut Català de les Empreses Culturals.
2022
La Fundación Santiago Off, amb qui la Nau Ivanow manté un acord de col·laboració des de fa 1 any, torna a Barcelona amb el projecte ‘Desembarco‘. La Fundación ha proposat diferents activitats durant la seva estada com: la lectura dramatitzada del text ‘Hermana’ d’ Ana López Montaner, la obertura de procés de ‘La ira de Narciso’ de Sergio Blanco, dirigida per Soledad Gaspar i interpretada per Freddy Araya.
La productora Caravan Production de Bèlgica ha portat la companyia The Third Room a realitzar una residència a la Nau Ivanow durant 3 setmanes. La companyia ha estat treballant en el projecte Radiant Nights #6power . La peça s’estrenarà a DE SINGEL International Arts Center d’Ambers, al desembre de 2022.
Renata Carvalho és una actriu i dramaturga brasilera trans que durant 3 setmanes del mes d’octubre del 2022 ha estat en residència a la Nau Ivanow. Durant aquest procés, Renata ha estat treballant en el seu projecte ‘Diàspora’ a prop de “transvestits/es” i dones trans que van fugir del Brasil buscant una vida millor a Europa.
Parlem amb la creadora sobre aquest projecte i també de la seva investigació que durant anys ha estat desenvolupant al voltant de les dones trans i de la seva voluntat de crear noves narratives que incloguin les persones trans en diferents rols.
La companyia Lokas Juanas realitza una residència artística a la Nau Ivanow, fruit del conveni entre Teatro del Biobio i la Nau. La companyia va ser seleccionada a través d’una convocatòria pública en el marc de la Beca DespertaLab internacional 2022.
La companyia resident, Ça marche, realitza una residència internacional a L’Abri de Ginebra. Un centre de creació que ofereix els recursos i el temps als i les artistes per investigar i treballar els seus projectes sense necessitat de produir. Durant aquests dies, han estat coneixent als artistes associats d’aquest espai de creació, treballant en el seu proper projecte Cantus Gestualis i pensant en el futur de la companyia.
Rodrigo Zarricueta “Zarry” i Charly, de la companyia Teatro Puerto, han realitzat una residència internacional artística de dues setmanes a la Nau. Provinents de La Serena, Xile, treballen en un projecte d’investigació sobre el moviment LGTBIQ+ a Llatinoamèrica, Espanya i d’altres territoris Cultura homosexual, per trobar una referència per a iniciar un procés de creació.
La companyia resident de la Nau, L△ST, realitzen una residència artística d’un mes a I.DRA. (Independent Drama Residence), fàbrica de creació i centre d’arts escèniques situat a Brescia (Itàlia). Allà han realitzat tasques d’investigació per al seu projecte Pygmalion’s Death, un assaig escènic sobre la representació de la dona artista en la Història de l’Art dels últims 600 anys.
Mark Pozlep, Maxime Berthou i Davis Freeman han realitzat una residència a la Nau, provinents del Gledališče Glej de Ljbljana i fruit del projecte internacional Crushing Borders, del qual formem part. Durant una setmana, han estat vivint i treballant a casa nostra, en el projecte ‘Southwind’.
La companyia resident viatja a La Serena, Xile, per realitzar una residència artística internacional a Teatropuerto. Durant la seva estada, la companyia ha treballat en la seva projecció i ha pogut estudiar el paisatge, un tema que ja van començar a treballar amb la seva darrera obra Allí donde no estamos i que segueix sent cabdal per al seu proper projecte Donde empieza el bosque acaba el pueblo.
2021
La companyia resident a la Nau, Hermanas Picohueso, realitza una residència d’un mes al Teatro Biobío de Concepción (Xile). Allà treballaran ens els seus projectes, tot mantenint un diàleg d’intercanvi amb professionals de la regió. A més, la companyia també proposa una sèrie de laboratoris teatrals amb l’objectiu de generar eines de creació per compartir, conèixer i interactuar amb les companyies del territori.
Una residència que ha estat possible gràcies al programa d’internacionalització de la Nau Ivanow amb la col·laboració d’Iberescena.
En aquesta residència artística internacional que desenvolupen a la Nau, el col·lectiu treballa en el projecte escènic: Federico García Lorca como ícono LGBTIQ+ a través de la arquitectura de Barcelona: contrastes en el tiempo llevados al cuerpo.
Artistes residents a L’Abri de Ginebra (Suïssa)
Durant el mes de setembre hem acollit en residència d’investigació dos artistes procedents de L’Abri: el Davide Brancato i la Marie Bajenova. L’Abri és un centre centre de residències de Ginebra, amb qui compartim gran part de la filosofia que treballi la necessitat de generar espais de trobada i investigació fora dels temps de la producció.
Aquestes residències internacionals han estat possibles gràcies al programa europeu del qual formem part: el Crushing Borders. La presència en aquest programa ens permet realitzar intercanvis entre artistes residents i seguir creixent a nivell internacional.
La Marie és modista i dissenyadora de vestuari i el seu pas per la Nau li ha permès reflexionar al voltant del concepte del temps de la producció artística i de la seva la identitat com a artista. El Davide ha aprofitat la residència a la Nau per investigar sobre la noció de la masculinitat a través de diverses entrevistes a persones de diferents perfils, una investigació de llarga durada que vol acabar materialitzant sobre l’ escenari.
Artistes residents al Performing Arts Institute de Wroclaw (Polònia)
Ja fa més d’un any que formem part del Crushing Borders, un projecte europeu format per diversos centres de creació que vol donar l’oportunitat a les companyies de conèixer i treballar amb espais internacionals, per ampliar la seva mirada i interconnectar-se.
Fruit d’aquest vincle, aquest mes de setembre hem acollit en residència internacional a dos artistes vinculats al Performing Arts Institute de Wroclaw (Polònia): Natasza Gerlach i Pierre Piton.
Durant la seva estada a la Nau, han pogut treballar en una primera fase de la seva investigació i definir així les bases del seu projecte que qüestiona el potencial de la respiració com a eina tecnològica i poètica per a l’emancipació.
A través de diferents enfocaments pràctics dins de la qüestió de la respiració i les pràctiques de compartir la respiració, Gerlach i Pitton busquen crear i cultivar un nou sistema que incorpori el “tercer cos de la respiració” com una extensió d’un cos limitat i confinat. Veuen el “cos de la respiració” com un possible espai de connexions paral·leles, que permet nous paradigmes. Experimenten amb les possibilitats d’afectar i ser afectats, donant forma i desafiant la nostra relació amb l’altre i amb el món mateix.
La companyia resident a la Nau, Fundación Mis Bragas, ha realitzat una residència a Eslovènia, on han estat durant quinze dies al Glej de Ljubljana per treballar amb joves de 18 a 22 anys en tallers de creació. Aquesta residència s’emmarca dins el projecte europeu Crushing Borders.
Llegeix aquí l’entrevista que els hem fet a la tornada de la residència
Aquest any hem engegat una nova col·laboració amb una organització cultural internacional xilena: la Fundació Santiago Off.
Durant una setmana acollim a la Nau a La Fulana Teatro, una companyia integrada per un equip multidisciplinari d’artistes que potencien l’activitat teatral com una instància d’investigació i experimentació al voltant a fenòmens socioculturals.
Durant 3 dies, la companyia farà mostra de la peça Say no more una obra que reflexiona sobre les relacions afectives.
2020
Les portes de la Nau Ivanow va tornar a obrir al juny de 2020 després d’uns mesos incerts i difícils per a la cultura a causa de les restriccions imposades des del març per controlar la pandèmia de covid-19. A poc a poc, tornem a recuperar el ritme, els projectes i també les residències artístiques.
A mitjan agost, van arribar de Milà Chiara Boscaro i Marco Di Stefano, de la companyia La Confraternita del Chianti, per realitzar una residència al nostre espai. Tots dos van estudiar escriptura teatral a l’escola d’art dramàtic Paolo Grassi, a Milà. Des del mes de juliol passat, viatgen amb el seu fill Samuele, de dos anys, per diferents ciutats europees desenvolupant el seu projecte CITIES, finançat pel MIBACT (Ministeri de Béns i Activitats Culturals i de Turisme), convocatòria Boarding pass plus.
Aquest estudi sobre ciutats europees va portar Chiara i Marco a fer una residència de dues setmanes a l’ufaFabrik de Berlín, després van arribar a la Nau Ivanow i acabaran a la Dramma Italiano e Comunità degli Italiani de la ciutat de Rijeka (Croàcia). Hem tingut l’oportunitat de parlar i reflexionar amb ells sobre el moment que estem vivint i quina és la seva experiència després d’un mes de viatge i desenvolupament del projecte.
Llegeix l’entrevista a La Confraternita del Chianti
La companyia xilena Teatro del Terror va arribar a la Nau Ivanow el febrer de 2020 per realitzar-hi una residència artística d’un mes de durada.
A partir del concepte de l’ominós de Sigmund Freud, la companyia es va plantejar què és el terror al teatre, per obtenir una definició que permetés aprofundir entorn l’estil de terror en la pràctica escènica. El treball presenta una anàlisi completa del que han experimentat durant la residència, i n’exposen reflexions, trobades i futurs qüestionaments. La residència va finalitzar amb l’estrena de la peça La Espera.
L’equip de treball de la companyia el formen Nicolás Pavéz, Soledad Cruz i Carol Henríquez, intèrprets; Iván Fernández, dramaturg, i Javier Ibarra Letelier, director.
Al gener de 2020 la Companyia Pelipolaca, resident a la Nau Ivanow, va viatjar fins a la ciutat de La Serena (Xile) per fer-hi una residència de creació amb els nostres amics de TeatroPuerto. Durant un mes van preparar Ellas comen, una obra centrada en la gastronomia local i les relacions al voltant d’una taula i que es presentarà al Festival Internacional TeatroPuerto.
El projecte està dirigit per Irene Vicente, amb Carmen Salinas (dramaturga), Gal·la Sabaté (actriu) i Carlota Grau (ballarina).
“Des de la Casona de La Serena us podem dir que de moment està sent tot molt gratificant. L’equip humà de TeatroPuerto és envejable, ens ha tractat de meravella des del primer dia, ens han resolt tots els problemes que ens han sorgit, sempre amb amabilitat i generositat. És cert que és la primera residència que fan i que estan descobrint les necessitats a temps real amb nosaltres, però més que un problema per a nosaltres és un avantatge, ja que estan molt atents i pendents de tot el que necessitem o volem.
Cap de les quatre que hem viatjat coneixia Xile i la sorpresa ha estat molt agradable. La Serena ens ha rebut amb els braços oberts, tothom és molt generós, no hem tingut cap problema d’adaptació i tot ha estat molt fàcil. A través del programa de mediació que realitzen a TeatroPuerto, estem preparant dos workshops que ens permetran conèixer gent que no està vinculada amb el teatre, gent del barri d’Almagro.
Creiem que és una oportunitat única que ens aporta un gran creixement professional però sobretot personal. Suposem que ja hi esteu treballant, però us animem a que aquestes mobilitats internacionals s’incrementin i més d’una companyia pugui gaudir-les.” Companyia Pelipolaca
Crònica del primer mes
Les Pelipolaca & Les Desvestides són una de les companyies guanyadores del 5è Cicle de creació escènica DespertaLab. Aquest cicle conjunt entre la Nau Ivanow i Sala Atrium posa a l’abast de les joves companyies l’espai i les condicions adients per contribuir a la seva professionalització. I tot això, amb l’acompanyament i assessorament necessaris per fer aquest pas.
Vam donar la benvinguda a la companyia a principis d’abril. La seva obra prové d’un procés llarg, que començava en una fase embrionària a la Farinera del Clot a principis de 2018, que aterrava per primer cop al festival d’arts escèniques contemporànies Escena Poblenou el 2018 i que creixia dins la convocatòria del Parc Sandaru anomenada Kinètic. Un procés dilatat que amb el Cicle DespertaLab arriba a la seva maduresa.
El punt de partida és la revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus. A partir de quatre intèrprets, Unheimlich vol questionar-se on queda l’ètica i la intimitat d’aquestes representacions i què fa que l’art transcendeixi el que no es permet en la nostra quotidianitat.
Durant el seu procés van anar unint les peces a l’espai d’assaig, i van generar escenes a partir d’algunes pintures conegudes. L’espai es va anar omplint amb proves de vestuari, amb escenografia i amb unes malles de color carn que simulen la nuesa dels cossos, però respectant la intimitat i jugant amb aquest element distant i estrany.
Les últimes setmanes han servit a la companyia per anar tancant una dramaturgia molt coreografiada. També per provar llums i so, i veure com interactua tot plegat dins la funció. Una obra que deixa imatges molt potents i que té un rerefons molt clar sobre qui protagonitza l’art. Una història de l’art que caldria llegir de forma crítica.
Unheimlich es va poder veure a la Sala Atrium de Barcelona del 22 de maig al 9 de juny de 2019.
Residència de la companyia resident a la Nau Ivanow, Los Escultores del Aire, al Festival Embrujarte de Costa Rica a través del programa EXIT de la Nau. Los Escultores del Aire és una companyia internacional amb base a Barcelona. S’especialitza en la producció d’espectacles professionals de teatre físic i utilitza el llenguatge del mim corporal com a base de creació.
“Hay una palabra en boca de todos: casa. En casa, cuidas y te sientes cuidado. Es un lugar seguro, de refugio, de reflexión, donde preparas tu día a día… ¡No podríamos encontrar una mejor similitud con la Nau Ivanow!
Destacar el aporte en nuestra gira por América, con dos espectáculos y workshops en Costa Rica, Nueva York y Nueva Jersey: La Leyenda del Fauno y el Viaje y La Caja. Estos espectáculos se pudieron ver en Barcelona, dentro del Ciclo DespertaLab. Fue el inicio de una alianza con vistas de continuidad entre nuestro Festival Embrujarte en Costa Rica y el programa EXIT de la Nau. Y los innumerables ensayos sin contador “ni marcar tarjeta” en las maravillosas salas de la Nau.
Este año fue el inicio de nuestro proyecto pedagógico Lab Project. Y digo “inicio” porqué fue el primer paso de un largo y excitante camino. También de dos proyectos audiovisuales grabados en las instalaciones de la Nau: Anticuerpos y The Miners.” Los Escultores del Aire