fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Beca DespertaLab 2022 porta la companyia trashèdia AP-7 a la recerca i investigació al voltant del projecte ‘Rentadora, gira mundial’

La vuitena edició del cicle de creació escènica DespertaLab, impulsat per la Nau Ivanow i la Sala Atrium, va seleccionar la companyia trashèdia AP-7 per a desenvolupar la seva creació escènica en una residència de 5 setmanes a la Nau Ivanow.

Eduard Olesti Muñoz, Mar Panyella Bonet, Quim Palmada Belda, Rita Capella i Margarit i Catalina Camp Prats conformen trashèdia AP-7, una companyia que es defineix com una agrupació escènica formada entre l’infern i l’autopista, que busca sondejar els límits del fet teatral. 

El passat mes d’abril de 2022, la companyia va començar la residència treballant en l’obra Rentadora, gira mundial. Durant aquest procés, trashèdia AP-7 ha estat treballant a les sales d’assaig durant 3 setmanes, i acabarà al teatre de la Nau amb la residència tècnica a finals de maig.

Del 2 al 12 de juny, la companyia farà mostra del procés de creació d’una obra que fa que el públic es plantegi una relació amb la màquina més enllà de la funcionalitat. La rentadora vol l’escenari. S’apodera del teatre i el posa al servei de la màquina. Un centrifugat és un festa dionisíaca in crescendo que sedueix i amenaça per igual. 

La Beca DespertaLab vol contribuir a la professionalització i creixement de les companyies beneficiàries mitjançant el programa d’acompanyament i residències de la Nau Ivanow i amb el suport de la Sala Atrium de tres anys de durada.

L’objectiu de la mateixa és oferir les condicions tècniques, humanes i laborals necessàries per poder desenvolupar un treball de recerca i investigació amb unes condicions dignes que ajudin a les companyies a pensar en projectes a llarg termini. La Beca DespertaLab s’adreça a companyies i col·lectius joves d’arts escèniques professionals, o en vies d’inserir-se en la professionalització.