Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Rentadora, gira mundial – cia Trashèdia AP-7

La companyia Trashèdia AP-7 va ser seleccionada per la Beca DespertaLab 2022 de la Sala Atrium i la Nau Ivanow amb el projecte Rentadora, gira mundial. Després de 5 setmanes de residència a la Nau Ivanow, del 2 al 12 de juny de 2022 faran una mostra del procés de creació de l’obra a la Nau Ivanow.

Sinopsi

La rentadora vol l’escenari. S’apodera del teatre i el posa al servei de la màquina. Un centrifugat és una festa dionisíaca in crescendo que sedueix i amenaça per igual. Una obra de teatre és un programa de rentat. La màquina s’accelera i ens pot fer xocar contra la utopia d’un futur solar o estampar-nos a les parets interiors d’un túnel. El motor de la rentadora centrifuga a més de 120 km/h. Observeu-la.

Descripció projecte

Rentadora, gira mundial fa que el públic es plantegi una relació amb la màquina més enllà de la funcionalitat. El públic observarà la màquina domèstica des d’una altra perspectiva i a través d’una centrifugació expressiva que modificarà per sempre la seva manera de veure i entendre l’electrodomèstic. La peça possibilita un espai on el públic podrà veure l’acceleració contemporània, recreada a través dels materials que el nostre sistema vomita cap als marges. La rentadora té com a objectiu final obrir les portes d’una utopia futura on màquina, cos i ecosistema existeixin, per fi, en simbiosi.

Fitxa artística

Intèrpret: rentadora

Creació, producció i tècnica: trashèdia AP-7 (companyia resident Nau Ivanow, beca Despertalab 2022) Eduard Olesti Muñoz, Mar Panyella Bonet, Quim Palmada Belda, Rita Capella i Margarit i Catalina Camp Prats

Col·laboradors: Camile Duhart Dode i Marc Vilaseca

Suport a la producció: Rut Girona

Agraïments a David Espinosa, Gbe Gisbert, Uri Llobet i Randy Capella

Públics

Proposem una peça teatral per a tothom. El públic teatral habitual més interessat en el teatre visual i la performance hi connectarà, però també el públic general, que es veurà reflectit en els referents pop i en les apel·lacions a la domesticitat. Tenint en compte això, la peça pot interessar sobretot a aquells que busquin un llenguatge instal·latiu i visual, i també als públics propers a la performance i fins i tot a la dansa contemporània. La peça es basa en una fusió de l’estètica contemporània i retro, propera a l’imaginari dels 2000 i al de la ciència ficció de sèrie B, i és per a això que connectarà amb un públic jove, en el sentit ampli de la paraula, però també amb un públic adult, en el sentit ampli de la paraula. En general, tothom qui tingui una rentadora a casa podrà interessar-s’hi. Hi ha qui és de gossos, hi ha qui és de gats. Tothom és de rentadores.

Sobre la companyia

trashèdia AP-7 és una agrupació escènica formada entre l’infern i l’autopista, que busca sondejar els límits del fet teatral. Creiem en la fusió nuclear de l’expressió escènica amb el món, i del món amb l’expressió escènica. La pràctica de l’agrupació centra en la unió de la tragèdia amb allò que és trash per tal de poder recrear la violència que dóna forma a la societat contemporània. Volem el flux continu de l’autopista i el potencial latent del xoc per generar una connexió viva entre el públic i les peces, una circulació automobilística que vagi més enllà de l’experiència efímera.

Dates de la mostra:

Dijous 2, divendres 3 i dissabte 4 de juny a les 20h, diumenge 5 de juny a les 18h.

Dimecres 8, dijous 9, divendres 10 i dissabte 11 de juny a les 20h, diumenge 12 de juny a les 18h.

Dimecres 8 de juny col·loqui post-funció amb Recomana

Informació d’interès

Aquesta obra conté llums estroboscòpiques, nuesa i violència textual

Durada: 1h

Entrades

Preu: 12€