fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Els xilens omplen la Nau d’activitats!

Participant a Innova Escena, el 1r Congrés Internacional d’Arts Escèniques que organitza Teatro Puerto

Després de l’experiència a Xile del passat mes de juny, on vam conversar, vam debatre i vam conèixer nous espais d’aquest país, completem l’intercanvi amb dues agrupacions xilenes que ocuparan d’activitats la Nau Ivanow tot el mes de juliol.

Els últims anys hem creat un pont internacional amb Xile i aquest mes el creuaran dues companyies xilenes que rebrem amb els braços oberts. Una d’elles és Teatro Puerto, una organització que busca professionalitzar les arts escèniques, la formació de públics, la mobilitat teatral de la Regió de Coquimbo, a Xile, i que recentment ha celebrat Innova Escena, el 1r Congrés Internacional d’Arts Escèniques. L’altre és Lafamiliateatro, companyia amb més de 15 anys de trajectòria que ha consolidat un treball que explora la memòria històrica recent de Xile. A més, els seus integrants són co-fundadors del Festival Internacional Santiago Off.

 

Detall de l’obra Painecur

LAFAMILIATEATRO

La companyia xilena està de gira presentant la seva última obra: Painecur. Abans de la mostra participaran en un Encontre Absurd especial, on el dramaturg Eduardo Luna aprofitarà per provar uns textos amb els intèrprets o professionals que vulguin “jugar” dues hores al terrat de la Nau Ivanow. Això serà el 16 de juliol, de 18:30 a 20:30 h.

El 17 de juliol, Felipe Lagos i Daniela Molina lideraran un Entrenament Actoral, una activitat d’Escena Germinal, idea conjunta amb Projecte Ingenu. Es tracta d’un espai obert a professionals i no professionals del barri on, de forma lliure, autogestionada i gratuïta, es poden compartir tècniques d’entrenament actoral. Aquest entrenament serà a l’Espai 30, al costat de la Nau Ivanow, de 10 a 14 h.

Finalment, el 18 i 19 de juliol faran una doble mostra de l’obra Painecur. L’espectacle tracta sobre com el sacrifici d’una comunitat maputxe, realitzat el 1960, serveix a un grup d’estudiant de dret per conjeturar sobre la decisió dels jutges de l’època i enfrontar-se amb els propis prejudicis culturals i socials. També oferiran un assaig obert a l’Escola de l’Espectador.

 

L’equip de Teatro Puerto abans d’agafar el vol cap a Barcelona

TEATRO PUERTO

L’equip farà una residència de gestió amb nosaltres, on aprofundiran en l’organització d’un espai com la Nau Ivanow i també coneixeran com treballem. En aquesta residència ens acompanyarà Maria González, de ParaiSu Rural, un projecte centrat en intervencions artístiques i la recuperació de les tasques agropecuàries, amb l’ús responsable dels innombrables recursos naturals i culturals de l’entorn. A més, aprofitant la seva estada, organitzaran un Encontre Absurd, el 23 de juliol, de 18:30 a 20:30 h.