fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Seguim portant la Nau al món

Sempre hem dit que per la Nau és molt important el fet d’establir ponts i connexions amb d’altres centres i institucions d’arreu. Això ens ha permès al llarg d’aquests darrers anys, enviar les nostres companyies residents a Xile, Mèxic, Costa Rica … etc i rebre companyies i creadores d’aquests i molts d’altres països, fent del projecte de la Nau un punt de trobada important a nivell internacional.

Ara fa gairebé 20 mesos de l’última connexió que vam poder fer, just abans de l’arribada de la pandèmia la companyia Pelipolaca va poder fer una estada a Teatro Puerto (La Serena, Xile). Uns dies més tard, ens tocava tancar-nos i posar una barrera a tots aquests ponts construïts. Però no vam parar! Tot i no tenir mobilitat, vam seguir treballant, creant i cercant nous projectes amics amb els quals compartíssim objectius i reactivant des de la virtualitat alguns dels ponts que havien quedat en suspens també per canvis polítics o pressupostaris.

I ara, tot just començant el curs i amb un cert aire de “normalitat” estem contents de compartir-vos que ja hem començat de nou a transitar aquests ponts. Ara que hem tornat de les vacances, encara sense gairebé temps per desfer les maletes, el projecte d’internacionalització de la Nau ha donat novament el tret de sortida, i ho ha fet amb projectes i amics nous i un de vells coneguts.

El nou, és el projecte que hem encetat amb L’ABRI, centre de residències de Ginebra, amb qui compartim gran part de la filosofia que treballi la necessitat de generar espais de trobada i investigació fora dels temps de la producció, generant sinèrgies amb artistes i espais de creació. Així docs, aquest mes de setembre comptem amb dos artistes suïssos residint a la Nau i com la companyia resident Ça Marche podrà treballar des de L’Abri durant el 2022.

Aquesta complicitat neix del projecte europeu Crushing Borders, que inclou connexions i intercanvis amb centres de residències d’Hongria, Polònia, Alemania, Itàlia, Eslovènia i Suïssa, des d’on també acollirem la propera setmana dos artistes vinculats al Performing Arts Institute de Wroclaw i on la companyia resident Fundación Mis Bragas treballarà amb el Teatre de Glej a Ljubljana durant una residència artística de quinze dies la segona quinzena de setembre.

Aquests projectes permeten als artistes conèixer altres maneres de treballar, testar processos creatius a espais aliens i comunicar-se i intercanviar impressions amb artistes d’arreu. Amb aquestes residències també volem, un cop més, donar temps i espais de treball dignes als processos i a les investigacions, més que no pas a les produccions finals.

El segon projecte i que ens fa molta il·lusió, és reprendre la col·laboració amb la Secretaria de Cultura de Jalisco (Mèxic), la qual ja vam iniciar fa cinc anys i que va portar a la companyia FAC a fer una estada de dos mesos a Guadalajara. Aquesta col·laboració va portar a la Nau a companyies Jaliscenses com Arrogante Albino o Teatro Nómada que van presentar-se en el marc del DespertaLab.

Ara ja portem una setmana a Guadalajara, coneixent espais i projectes d’allò més interessants i fent assessories a companyies i projectes de l’estat de Jalisco, així com assistint i gaudint dels espectacles que es presenten dins la MET (Muestra Estatal de Teatro). Encara ens queden uns dies per aquí i a la tornada, us explicarem i us presentarem les novetats que estem treballant amb els amics i amigues de Jalisco que de ben segur us agradaran.

Us mantindrem informades! Abraçades transoceàniques!

#lanaualmón