fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Les cies Hermanas Picohueso, VVAA i Fancy Fence presenten els seus espectacles a les Festes de la Mercè

Les companyies residents Hermanas Picohueso, VVAA, i el colectivo Enmedio i Andrea Paz que realitzen una residència de creació a la Nau Ivanow, tindran presència a les Festes de la Mercè d’enguany en el Mac Festival. En un any atípic i dificultós per la cultura, la Festa Major de Barcelona ha tirat endavant amb mesures de seguretat, aforament reduït i reserva prèvia per a veure espectacles.

Hermanas Picohueso, una de les companyies guanyadores de la Beca DespertaLab 2019, realitzarà diverses funcions de l’obra Excalibur i altres històries d’animals morts al Parc de la Ciutadella.

L’obra que es va estrenar a la Sala Atrium l’any passat, esdevé una sàtira de la nostra societat que fa evidents les estructures de poder, la política de la por i el control des de l’òptica dels animals que acaben patint les conseqüències.

La companyia resident a la Nau Ivanow, VVAA Col·lectiu, realitzarà l’espectacle Patronæs. Si penseu a visitar el Recinte Modernista de Sant Pau, haureu d´entrar-hi en grups i, per tant, us podria tocar fer una mica de cua. No us sabrà gens greu perquè, per entretenir l´espera tindreu una actuació amb música en directe que transita entre els relats de la Mercè, la Laia i santa Madrona i els diferents espais dels patis de l´Hospital de Sant Pau. La pressa, l´estrès, l´ansietat que caracteritzen la vida a les ciutats en els darrers anys es converteixen en recursos còmics perquè les protagonistes de l´actuació plantegin hipòtesis absurdes i profundes sobre formes diverses de transitar els espais on convivim.

Durant aquest mes de setembre, el colectivo Enmedio i Andrea Paz realitza una residència de creació a la Nau. L’espectacle Fancy Fence s’estrenarà dins la programació de la Mercè al Parc de la Ciutadella. Per què malgastar diners en tanques nacionals quan pots tenir la teva pròpia? Una innovadora corporació ofereix el seu nou producte, una tanca personal que et segueix i acompanya a tot arreu: Fancy Fence. Un robot amigable i personalitzat que et protegeix de tot i de tots en tot moment. En una societat dominada per la por, Fancy Fence apareix com un intent irònic i àcid que pretén curtcircuitar la lògica de la seguretat i el control social.