fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Nau aterra a Xile

A la Nau treballem per ajudar a les nostres companyies residents en el seu procés de creixement i professionalització. Com sempre hem dit, un dels eixos de treball que tenim és la internacionalització, i és a través del nostre programa de residències internacionals que volem que les companyies s’enriqueixin vivint experiències a diferents espais d’arreu del món similars al nostre on intercanviar metodologies i recursos.

Cada any mirem de realitzar intercanvis amb diversos espais, tot i les dificultats per la pandèmia ens fa molta il·lusió veure que aquest any hem pogut seguir endavant i hem general noves aliances internacionals per tal de fomentar aquest intercanvi i mobilitat de projectes.

El passat desembre de 2021, la companyia Hermanas Picohueso va arribar al Teatro del Biobío a Concepción, per treballar en el seu projecte tot establint un diàleg d’intercanvi amb professionals del territori. Una residència que ha comptat a més amb la col·laboració del programa Iberescena. La companyia ha desenvolupat un seguit de tallers amb l’objectiu de generar eines de creació per compartir, conèixer i interactuar amb companyies de la regió del Biobío. Per altra banda, la companyia tindrà presència al XI Festival Internacional Santiago Off 2022 amb l’obra Excalibur i altres històries d’animals morts.

Hermanas Picohueso al Teatro del Biobío

Aquest gener de 2022, dues companyies residents més viatjaran cap a Xile. És el cas de Monte Isla que ja es troba a Teatropuerto a La Serena per realitzar-hi una residència, i Projecte Ingenu que engegarà una gira per diferents espais amb la seva obra La ruta de la palta. Des de la Nau, hem treballat per elaborar aquesta gira per tal de difondre una obra que té els seu origen en una residència internacional que al 2018 va realitzar la companyia a l’Espacio Chevoslovaquia de Xile, en el marc del programa internacional de la Nau. Dos anys després, Projecte Ingenu començava una procés creatiu a la Nau sobre una peça que parla de la connexió entre Xile i Catalunya, partint de la seva experiència viscuda durant la residència artística.

Monte Isla en TeatroPuerto
La ruta de la palta de Projecte Ingenu

El director de la Nau Ivanow, David Marin, viatjarà també cap a Xile per a passar-hi dues setmanes de gira per diferents regions i espais. En aquesta gira, es faran oficials els acords d’associativitat internacional entre la Nau Ivanow i Teatro del Biobío i també amb el Festival  Santiago Off, que tot just acaba d’establir a la Nau una antena de treball. Finalment, David Marin també impartirà una sèrie de tallers de formació sobre gestió cultural en el marc del Festival Cielos del Infinito.

Ens fa especial il·lusió començar l’any de forma tan internacional. És un orgull veure que el programa d’internacionalització de la Nau pel qual dediquem tants esforços i recursos fa possible que les nostres companyies residents puguin viure experiències com aquestes. Creiem important i necessari sortir de la zona de confort, conèixer noves maneres de treballar i espais diferents per tal de seguir fent créixer els projectes.

És un plaer acompanyar les nostres companyies en aquest camí internacional, desitgem que sigui ben profitós i esperem rebre d’altres companyies provinents de diferents espais a casa nostra!