Aquest mes de juny hem viatjat a Sofia (Bulgària), per assistir a la trobada plenària de membres de la IETM – International Network for Contemporary Performing Arts , xarxa de la qual formem part des de 2019.
Sota el lema ‘Burn in. Burn out’, aquesta trobada de 3 dies amb les persones membres de la xarxa té l’objectiu de reunir i connectar al màxim de membres i de poder fer també l’assemblea general de l’entitat. A més, permet conèixer cada any un espai membre diferent. En aquest cas ha sigut l’espai Toplo Centrala, de Sofia, un espai de residències i exhibició que va comptar, ara fa 10 anys, amb el suport de l’IETM per a la seva ideació i posterior creació.
Així doncs, també hem assistit a diverses conferències i debats en els quals s’ha reflexionat al voltant dels reptes de l’eco-sostenibilitat en arts escèniques, els drets laborals de les artistes, la figura de la producció al sector cultural, l’existència i estat de projectes Queer al sector cultural i la gestió d’espais de creació com el que visitàvem, entre d’altres.
També hem pogut intercanviar i connectar-nos amb professionals del sector d’arreu, una part essencial de la nostra feina per seguir generant connexions i vincles amb altres agents per créixer mútuament.
Per altra banda, la nostra assistència a la trobada també respon al fet que la productora de la Nau Ivanow, Aina Juanet, forma part del comitè consultiu de la IETM. Aquest comitè es reuneix mensualment online per compartir reflexions i estratègies de treball a la xarxa, i actua com a pont entre les persones sòcies, la Junta i el Secretariat. A més, aprofita les trobades anuals per fer una reunió presencial en la qual seguir reflexionant i donant veu a les inquietuds de la xarxa i les persones membres.
A la trobada anual de la IETM, també es duu a terme l’Assemblea General de l’entitat en la qual s’aproven els pressupostos i projectes de l’any anterior i de l’any en curs, així com els canvis en la Junta i el comitè consultiu.
Sobre l’IETM
La IETM és una organització amb seu a Brussel·les fundada el 1981, formada per més de 500 integrants de 50 països. Una xarxa que promou el desenvolupament de les arts escèniques amb una mirada global, posant en valor el paper de les arts escèniques com a pilar de desenvolupament social, cultural i econòmic.