Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Jornades EXIT 2024: cap a la professionalització artística

Sovint el dia a dia ens arrossega i ens impossibilita parar i pensar, avaluar-nos i veure si allò que estem fent com a centre té sentit, si podem trobar noves eines i metodologies que ens ajudarien segur a seguir creixent. I aquesta manca de temps interna, encara és més accentuada si mires des del teu projecte cap enfora: compartim prou?, escoltem el que fan i com ho fan les altres?, tenim espais de reflexió conjunta?

Amb aquesta idea, des de la Nau Ivanow, ja fa 7 anys que vam posar en marxa les Jornades EXIT, un espai on compartir els neguits, les certeses, les preguntes i potser trobar alguna resposta entre totes les companyes del sector, sigui quina sigui la seva idiosincràsia: els centres  de creació, festivals, companyies, agents internacionals…

Pensem que, com a centre, tenim el deure de replantejar-nos i fer-nos preguntes de manera constant, d’escoltar el nostre entorn i de poder compartir moments de reflexió que ens ajudin a treure conclusions de manera oberta i a seguir creixent. Així doncs, us esperem en unes noves Jornades EXIT: dos dies de trobada, pensament, debats, tallers i activitats on, de ben segur, trobarem alguna resposta, però no dubteu que generarem moltes i noves preguntes.

Organitza: Nau Ivanow

La Nau Ivanow és un centre de creació d’arts en viu situada al barri de la Sagrera de Barcelona. Un espai d’acollida, d’acompanyament, d’assaig i error, d’investigació; un refugi on les companyies d’arts en viu que l’habiten poden trobar el caliu per treballar sense presses, amb bones condicions, i que no se sentin només usuàries d’un espai, sinó habitants naturals. Els projectes de la Nau Ivanow venen marcats per tres pilars: el suport a la creació, el territori i les polítiques culturals.

Comissaria: La Plataforma Escénica

La Plataforma Escènica és un col·lectiu de gestió cultural especialitzat en producció, mediació, activació de públics i recerca en arts escèniques. En els últims dos anys ha realitzat un estudi sobre els programes de suport a la creació a Catalunya, amb el focus posat en la professionalització i en la sostenibilitat dels projectes artístics. El col·lectiu està format per Ana Bustamante, Erik Forsberg, Pedro Granero i Alba Saura-Clares. 

Programa

Dimarts 12/11Tensions i reptes en el suport a la creació a Catalunya

9.30 a 10.00h – Cafè benvinguda

10.00 a 10.45h – SESSIÓ 1) Presentació de l’informe ‘Cap a la professionalització artística: tensions i reptes dels programes de suport a la creació en arts escèniques a Catalunya’.

Erik Forsberg i Alba Saura-Clares

11.15 a 12.30h – SESSIÓ 2) Dinàmica participada: Què és un suport a la creació? Un mapa cap a la professionalització.

Coordina: Pedro Granero (La Plataforma Escènica).

12.30 a 14.00h – SESSIÓ 3) Taules de treball: punts de tensió en el suport a la creació.

Coordinen: Ana Bustamante i Pedro Granero (La Plataforma Escènica).

14.00 a 15.30h – Dinar

15.30 a 16.30h – SESSIÓ 4) Posada en comú: punts de tensió en el suport a la creació.

Coordinen: Erik Forsberg & Alba Saura-Clares (La Plataforma Escènica).

17.00h – Afterwork musical i final de jornada.

Sessió de música electrònica a càrrec de Sergio Camacho (UratiLab) i Adrià Girona (Monte Isla).

Dimecres 13/11 – Cap a l’acompanyament a la professionalització

9.30 a 10.00h – Cafè benvinguda

10.00 a 11.30h – SESSIÓ 5) Taula rodona. Models d’acompanyament: entre fiscalitzar i desentendre’s.

Artistes convidades:

Vivian Friedrich (circ), Amaranta Velarde (dansa i moviment), Gal·la Peire (text – escena híbrida), Queer Falafel  (performance).

Coordinen: Erik Forsberg & Alba Saura-Clares (La Plataforma Escénica).

11.30 – 11.45h – Pausa

11.45 a 13.15h – SESSIÓ 6) Taula rodona: cuidar les convocatòries.

Gestores i artistes convidades: Diego Salazar (Fes! Cultura), Carlos Almela & Emma Brasó (Hablarenarte), Luna Acosta & Natalia Carminati (LICC – PAAC).

Coordina:  Matías Daporta (artista).

13.15 a 13.30h – Pausa

13.30 a 14.30h – SESSIÓ 7) Propòsits d’any nou. Compromisos per evolucionar del suport a la creació a l’acompanyament a la professionalització.

Coordinen: Erik Forsberg & Alba Saura-Clares (La Plataforma Escénica).

14.30 a 15.30h – Dinar i comiat

Més informació

Inscripcions:

Es requereix inscripció prèvia (gratuïta) a través de formulari. L’aforament és limitat. 

Accessibilitat i altres necessitats: 

  • Els espais de la Nau son lliures de barreres arquitectòniques, els lavabos estan adaptats per a persones usuàries de cadires de rodes, i podem oferir altres serveis com la interpretació en llengua de signes o l’audiodescripció.  
  • De 9 a 18h, obrirem el coworking per si algú necessita fer treball de taula. 
  • Per facilitar la conciliació familiar i l’activitat professional, hem habilitat un espai de conciliació i criança, un lloc relaxat i habilitat per que els infants i les seves famílies puguin estar-hi durant les jornades. En funció de les demandes podrà ser un espai amb personal especialitzat que acompanyi l’estada.

Al formulari d’inscripció, pots indicar si requereixes d’alguna necessitat concreta citada anteriorment i ens posarem en contacte amb tu.