SINOPSI
La naturalització de les pràctiques corrents a les superfícies d’Internet, ens angoixa. -Ens angoixa i ens fascina.- El desplaçament furiós de la informació i la nostra incapacitat corpòria davant aquest frenetisme exasperant, ens inquieta. -Ens inquieta i ens atrau.- La saturació invisible, dels medis però també de les persones, ens aterra. -Ens aterra i ens sedueix.- La immediatesa urgent i la profunditat temporal, ens preocupa. -Ens preocupa i ens captiva.- La inestabilitat, l’acceleració, el zero i l’infinit, el col·lapse. Fa por. Fa por? Fa por.
En l’amplitud de pensaments, significats i comprensions que ens evoca la digitalitat, per a la mostra de la Sala Atrium hem centrat sobretot el nostre treball al voltant del glitch, el bug i el ragdoll en els videojocs. Com l’error digital descodifica la seva narrativa cap a noves interpretacions i estètiques ha estat un punt de partida per tal de traslladar-ho en un espai no virtual i veure què hi succeeix quan aquest és travessat per la confusió.
AMAGA proposa un esdeveniment teatral fruit de la recerca entorn l’horror, l’error i el terror ens els paisatges físics i en les cerimònies virtuals.
INFORMACIÓ DE L’OBRA
Durada: 30 minuts
Idioma: català
Gènere: home invasion
FUNCIONS
Del 26 al 30 d’abril de 2023
Dijous 27 d’abril hi haurà un col·loqui post-funció amb Nova Veu
Hora: dijous, divendres i dissabte a les 20h, diumenge a les 18.30h
Lloc: Sala Atrium de Barcelona
Preu: des de 14€
FITXA ARTÍSTICA
Creació; Isabel Bassas Portús, Gabriela Bianchi Flores, Arnau Boces Obis, Eduard Molins Alentà i Victor Pérez-Pallarès Setó.
Dramatúrgia i direcció; AMAGA
Repartiment; Isabel Bassas Portús, Arnau Boces Obis i Eduard Molins Alentà.
Il·luminació; Gabriela Bianchi Flores
Espai sonor; Victor Pérez-Pallarès Setó
Escenografia i vestuari; AMAGA
Assessorament dramatúrgia i direcció; Marc Cartanyà Pena
Resta de l’equip artístic en construcció
SOBRE LA COMPANYIA
AMAGA és un còctel de persones amb experiències diferents i motivacions comunes: els insectes, el mite, el rite. Railroad Tycoon™, l’estètica, 4 HBD, la prehistòria i YouTube. No som ni promoció de res ni amics de tota la vida, fa 3 anys no ens sabíem els nostres cognoms.
Indaguem en llenguatges que no coneixem sense cenyir-nos a cap disciplina, barregem coses, ens equivoquem i, en definitiva, tirem més de la intuïció que del coneixement. Pensem en l’art com a espai d’intercanvi sense certeses, i és en aquesta incertesa on ens sentim més còmodes.
Iniciem AMAGA amb la nostra primera obra de creació escènica Allò que hi ha després del diumenge, som seleccionades projecte artístic emergent en residència al Centre d’Arts en Moviment de la Roca Umbert f.a., i la presentem en el marc de la temporada 22/23 de la Sala Beckett de Barcelona.
A més a més, l’any 2021 comencem un procés d’investigació sobre l’horror, l’error i el terror en els paisatges físics i en les cerimònies virtuals amb I tried speedrunning virtuality and the acceleration physically hurt me, seleccionada dins la convocatòria de suport a la creació d’El Corralito CCA i el TNT (Terrassa Noves Tendències) i es presenta en el marc del festival. A l’abril del 2022 la seguim explorant en un context expositiu a La Ideal de Barcelona dins l’Embodied Manifesto de l’Active Activism Act i, l’any 2023, esdevenim companyia resident a la Nau Ivanow a través de la beca Desperta Lab per tal de seguir desenvolupant el projecte.