fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Mostra oberta del projecte Cartografías del cotidiano

L’any 2018 vam engegar el Projecte 027 amb l’objectiu de posar en valor els tres eixos principals de treball de la Nau: recerca, internacionalització i territori. Amb aquest projecte es vol impulsar un programa de residència amb diferents col·lectius, apostant com sempre pels processos de creació, acompanyant les companyies i dotant-les dels recursos necessaris per dur a terme el seu projecte.

Així doncs, cada any mirem de treballar amb un col·lectiu diferent que estableixi connexions amb el barri de la Sagrera i hi desenvolupi el seu procés creatiu per deixar-hi una petjada que quedi impresa en el temps.

A principis d’any, el col·lectiu d’artistes cubanes El Tráiler, format per Karina Pino Gallardo, Dianelis Diéguez La O i Alessandra Santiesteban, va arribar a la Nau per a desenvolupar-hi el projecte Cartografías del cotidiano. Durant els darrers mesos, s’han dedicat a investigar al voltant de les realitats vulnerables que viuen dones migrants a Barcelona que treballen com a empleades domèstiques. Es tracta d’ un projecte de recerca, mediació i creació a territoris i ciutats, on l’emigració de dones en condició de vulnerabilitat és un fet que travessa l’espai íntim de la vida quotidiana. La proposta d’El Tráiler és abordar les realitats de dones que treballen en el sector de la llar i les cures, moltes d’elles migrants, provinents de països i regions completament diferents de les que resideixen, majoritàriament ubicades al territori europeu.

El proper dissabte 13 de novembre a les 16h us convidem a conèixer el projecte de primera mà, en el marc de la Festa Major de la Sagrera. L’activitat consistirà en una conferència performativa i una instal·lació a la Nau. El públic assistirà a un recorregut per espais domèstics de la Nau, on s’instal·laran mapes, textos, fotos, objectes. Tots ells vinculats amb experiències de migració de dones llatines que treballen en el sector de la llar i les cures a Barcelona. A més, serà possible compartir aquestes experiències i el procés en una conferència performativa a l’espai de teatre.

L’activitat és gratuïta amb reserva prèvia escrivint un correu a entrades@nauivanow.com. Us hi esperem!