fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Trobada a València d’espais de residències internacionals

Els dies 27 i 28 de novembre de 2019 hem participat a la trobada Rutes Internacionals de València, organitzada pel projecte Graners de Creació amb altres espais i institucions valencianes. Allà hem pogut explicar el nostre projecte de residències i ser un altaveu dels processos de creació tal com els entenem. 

Aquesta primera trobada ha reunit diversos responsables de centres de residències escèniques internacionals a València. A més de la Nau Ivanow, també hi han participat espais de tot arreu com Schloss Broellin (Alemanya), Marche Teatro (Itàlia), Reactor Cluj (Romania), Nuovo Teatro delle Commedie (Itàlia), Eilertsen & Granados (Noruega) i els amics de TeatroPuerto (Xile).

Hem pogut presentar el projecte de residències i explicar els processos de creació que es donen al nostre espai. A més, ha estat molt útil conèixer nous espais que aposten per les residències de creació com a forma de treball. Entre tots hem pogut reflexionar sobre les residències i els seus contextos i les diverses necessitats i reptes que es generen.

Esperem que ben aviat aquest primer pas esdevingui una nova xarxa europea, però sobretot una oportunitat per a les companyies, d’ací i d’allà.