fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Les companyies residents a la Nau Ivanow Projecte Ingenu, Tránsitos i Hui Basa estrenaran els seus projectes al De Grec a Grec del Festival Grec

Els projectes que es desenvolupen a la Nau Ivanow tenen en comú l’aposta clara i decidida pels processos creatius. La tasca que realitza el centre de creació és l’acompanyament de les companyies, dotant-les dels recursos necessaris per a dur a terme els seus projectes. Aquest any, tres companyies residents a la Nau Ivanow presenten els seus projectes dins la secció De Grec a Grec del Festival Grec de Barcelona.

La companyia Tránsitos, dirigida per David Teixidó, presenta una proposta nascuda a partir del treball amb les comunitats trans de Barcelona, Buenos Aires i Montevideo i amb organitzacions de defensa dels drets de les persones LGTBI de totes tres capitals.

Uns tallers de teatre i identitat desenvolupats en aquestes ciutats han estat la base de la dramatúrgia que ara arriba a escena i que ens mostrarà tres persones en el moment d’enfrontar-se a la decisió d’iniciar o no el trànsit cap a una situació nova. Aquests personatges en trànsit ens oferiran, fent servir els llenguatges de la dansa, el teatre i el document, una mostra d’un teatre contemporani multidisciplinari que no només dona veu a unes persones infrarepresentades en els escenaris sinó que també vol contribuir a bastir ponts entre les tres ciutats protagonistes i a establir una xarxa de treball i complicitat que posi en relació associacions catalanes, argentines i uruguaianes. 

La companyia dirigida per Lali Álvarez, Hui Basa,  estrenarà l’espectacle LIFE (o de como los árboles nos salvaron la vida) al De Grec a Grec, la temporada vinent. Durant el Festival Grec, els dies 7 i 8 de juliol, mostrarà una primera càpsula del projecte al Jardí Botànic.

Us imagineu una nit al voltant de l’últim arbre viu de la Terra? Una passejada pel Jardí Botànic esdevé l’embrió d’un futur espectacle de teatre documental que ens parla sobre la nostra vinculació amb el planeta. Segons l’ONG Global Witness, en els darrers quinze anys, més de 1.500 activistes mediambientals han estatassassinats al món. Una persona assassinada cada dos dies. La xifra s’ha duplicat en els darrers dos anys. El 40% d’aquestes persones són indígenes, i moltes lluitaven per protegir els seus boscos, uns boscos que són vitals per a la supervivència de les espècies. Com ho fem per recuperar la vida? Com assumim la finitud dels cossos? Com polititzem la vida? Com recordem que estem vinculats a la Terra? 

L’espectacle que prepara Lali Álvarez i que s’havia de presentar durant el Grec 2020 Festival de Barcelona es fa aquestes preguntes. Algunes les plantejaran a través d’una passejada pel Jardí Botànic que, ara que el muntatge escènic de Life ha quedat temporalment aturat, es converteix en un procés de recerca escènica obert al públic, un primer pas en la construcció de l’espectacle que veurem en un futur proper.

La ruta de la palta és el projecte que presentarà la companyia resident a la Nau Ivanow, Projecte Ingenu d’enguany, també en la secció De Grec a Grec.