fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Nau ha acollit en residència el projecte WIPCOOP impulsat per Mestizo Arts Platform

Mestizo Arts Platform (MAP) és una inciativa que sorgeix el 2005 a Anvers (Bèlgica) amb l’objectiu de posar en contacte artistes amb organitzacions culturals europees per tal de vincular històries, llenguatges artístics i comunitats. Aquesta plataforma dóna suport a artistes emergents mentre desenvolupen la seva obra i els ajuda a generar un diàleg amb el sector cultural.

D’entre els projectes que MAP desenvolupa, es troba WIPCOOP (Work In Progress Coöperatie), un projecte que vetlla per al desenvolupament de creacions artístiques fins a dur-les a l’escenari. Per a això compten amb una xarxa d’artistes i centres culturals en diverses ciutats europees, i treballen per a fomentar el diàleg, l’intercanvi i la col·laboració entre ells.
MAP realitza un seguiment del procés de desenvolupament i cooperació entre diferents organitzacions i impulsen la creació de l’artista a través d’assajos oberts, prospecció, i residències artístiques.

Durant la darrera setmana del mes de maig, el projecte WIPCOOP ha portat les ballarines de Hip-hop Nathalie i Doris Bokongo Nkumu a realitzar una residència de creació d’una setmana a la Nau Ivanow. Les artistes han treballat sota la direcció escènica d’Ester Nadal, en la creació LE VIDE, la qual reflexiona sobre el tema del buit a partir del treball amb Haikús (la forma poètica japonesa) l’escriptura, el record, el moviment. El final de la residència ha comptat amb una mostra oberta al públic del procés de creació.

El contacte amb la Nau va començar amb l’objectiu d’establir ponts amb el Mestizo Arts Festival, escenari anual de noves formes d’art de les ciutats organitzat pel MAP. La voluntat per part d’ambdues parts és generar un intercanvi entre companyies residents a la Nau i projectes que surtin del festival, per tal d’enriquir-se amb noves maneres de treballar en diferents espais.

Ens il·lusiona seguir treballant per establir lligams internacionals amb projectes que impulsin la creació!