fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Fundación Santiago Off de Xile i la Nau Ivanow signen un acord de col·laboració

La Fundación Santiago Off de Xile i la Nau Ivanow signen un important acord d’associativitat amb la voluntat de crear “antenes” d’ambdues organitzacions als diferents països del projecte per treballar per a la internacionalització i la millora de les condicions de les companyies teatrals en els seus processos de investigació.

Després de diverses reunions virtuals, jornades de treball i descobriment de tots dos projectes, el passat divendres 22 d’octubre, aprofitant el viatge i la residència de creació de la companyia La Fulana Teatro (companyia dels i les gestores de la Fundación Santiago Off) a la Nau Ivanow , es va fer efectiva la signatura de l’acord.

Amb aquest acord, tots dos projectes, amb una gran implicació en la internacionalització dels agents locals, busquen promoure oficines d’acompanyament, assessoria i capacitació als diferents països, perquè els i les professionals de les arts escèniques puguin adquirir més coneixement a l’hora de realitzar projectes de mobilitat.

Cal destacar que ambdues organitzacions volen, amb aquestes oficines, potenciar els projectes de mobilitat de les companyies enfocant-los com a processos d’aprenentatge, investigació i creixement professional, deixant de banda el model tradicional de gires i producció d’espectacles, àmpliament explotat i poc sostenible.

Per a la Fundació Santiago Off amb els seus més de 12 anys, igual que per a la Nau Ivanow amb els seus gairebé 25 anys, la internacionalització és un dels principals pilars de la seva feina i amb aquestes “antenes” posen de manera estable un peu a tots dos costats de l’oceà per continuar creixent i enfortint els i les professionals del sector.

Sobre la Fundación Santiago Off

La Fundación Santiago Off és una fundació cultural xilena, que dissenya, gestiona i implementa projectes artístics i programes socioeducatius, enfocats a vincular l’art amb la ciutadania d’una banda, i de l’altra, propiciar que els professionals de les
arts escèniques, especialment les noves generacions, tinguin accés democràtic a oportunitats d’especialització, visibilització, validació, promoció, circulació i exportació dels seus serveis creatius.

Desenvolupa cada any 5 programes permanents:

1. Festival Internacional de artes escénicas Santiago Off
2. Programa d’internacionalizació d’arts escèniques EXPORT
3. Área de formació i investigació artística Escuela Off
4. Cicle de nova dramatúrgia La Rebelión de las Voces
5. Programa intermediació cultural RED OFF

A més, gestiona projectes específics en cinc línies d’acció més:


1. Reflexió sectorial
2. Noves audiències
3. Residències i acompanyament artístic
4. Suport a la co-producció
5. Treball en Xarxa amb altres institucions

D’aquesta manera, La Fundación cerca activar un veritable ecosistema cultural, caracteritzat pel treball col·laboratiu, la democratització i l’intercanvi cultural.