fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La companyia Pelipolaca presenta ‘CORPUS’ dins de Creació & Museus del Festival Grec de Barcelona

Creació & Museus del Festival Grec de Barcelona és un programa de maridatges entre centres culturals de diferents naturaleses i voluntats. Els Museus posen a disposició de les Fàbriques de Creació els seus fons, col·leccions i espais mateixos. Les Fàbriques de Creació posen la creativitat artística que esdevé un instrument per a la renovació de les mirades vers els patrimoni, la història i la memòria i facilita un apropament des d’una dimensió diferent que se suma al coneixement dels objectes dels museus i de les vivències que ens poden aportar.

Així doncs, aquest any des de la Nau Ivanow hem proposat a una de les nostres companyies residents de participar al projecte, creant una obra pensada per a ser representada a un dels museus de Barcelona: el Museu Frederic Marès. La companyia Pelipolaca ha estat la seleccionada, i presentarà l’obra CORPUS el proper diumenge 10 de juliol a partir de les 12h. L’entrada és gratuïta.

Les arts plàstiques han estat presents als teatres des de l’inici dels temps. CORPUS és una exposició on es reverteix aquesta relació: l’art escènic entra al museu per formar part del seu relat juntament amb les peces que hi viuen. A partir de CORPUS, el públic podrà reinterpretar algunes de les obres exposades al museu a través de les accions que aquestes peces representen.

Concepte, direcció i dramatúrgia: Irene Vicente Salas
Concepte, dramatúrgia i producció artística: Carmen Salinas
Assistència a la dramatúrgia: Carmen Collado, Carlota Grau, Diana Pla
Performers: Laura Alcalà i Rio, Nora Baylach, Andreu Bresca, Carmen Collado, Marcel Fenocchio, Rut Girona, Carlota Grau, Eva Lasanta, Anna Maruny, Mar Panyella, Diana Pla, Carles Salas 
Producció executiva: Gal·la Sabaté
Producció: Grec Festival de Barcelona, Titus Andrònic SL, beca Barcelona Crea 2020, Nau Ivanow i Museu Frederic Marès
Espectacle creat en residència a la Nau Ivanow 
La fase de recerca s’ha realitzat amb el recolzament de la NATIONAL PERFORMANCE NETWORK – STEPPING OUT, finançada per la Comissaria de Cultura i Mitjans de Comunicació del Govern Federal en el marc de la iniciativa NEUSTART KULTUR. Programa d’ajuda a la dansa.