fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

EYE2030,un projecte escènic multiformat cocreat per joves que imaginen un altre futur possible arrenca el seu procés creatiu a la Nau Ivanow

El projecte EYE30 ha arribat a la Nau Ivanow a inicis de juliol per iniciar la primera part del procés creatiu d’un projecte escènic multiformat que serà de llarga durada.

A través de diverses trobades, un grup de joves acompanyats d’un equip creatiu expert, heterogeni i predisposat a potenciar la seva veu a través d’una dramatúrgia col·lectiva que s’interroga escènicament sobre temes com l’activisme, feminisme, identitat, gènere, educació, cos com a territori i perspectives de futur

En una primera fase del procés de creació, els joves portaran a terme diferents accions de recerca i creació en xarxa per recollir experiències i opinions d’altres joves en referència al tema. Una segona fase serà fer una dramatúrgia col•lectiva entre tots. A la tercera fase tindrà lloc la posada en escena.

Durant el procés, els joves participaran a l’European Youth Event, que es celebra el 8 i 9 d’octubre de 2021 al Parlament Europeu, que convida més d’11.000 joves d’arreu per re-dissenyar els pilars d’un altre futur possible.

L’objectiu d’aquest projecte és escoltar i empoderar la veu i la mirada de la generació jove actual sobre el seu present i sobretot el seu futur, amplificant-les a escena per a tot el públic. Recuperar el sentit original del teatre i la seva perspectiva de futur fent que els joves s’apropïin de l’escenari i el sentin com el seu altaveu.

Les joves intèrprets són: Ares Llucià, Berta Rabascall, Jana Lafuente, Laura de Frutos, Mireia Ruiz, Óscar Bujía i Rita Baliarda. L’equip que els acompanya: Jordi Pérez Solé, Clara Matas, Fàtima Campos, Closca i Marc Urrutia.  

Des de la Nau ens il·lusiona acollir projectes com aquest, que apropen les arts escèniques a les generacions més joves, a través de processos de cocreació i amb un treball que vol contribuir a un futur millor.

Consulta aquí el dossier del projecte per saber-ne més.