fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Engeguem el projecte Escena en joc amb l’Escola l’Estel de la Sagrera

Fa uns mesos es va posar en contacte amb nosaltres l’Escola l’Estel de la Sagrera per proposar-nos de realitzar un projecte de caire pedagògic per apropar als infants de l’escola les arts escèniques en totes les seves vessants, tan artístiques com tècniques.

Des de la Nau, la proposta ens va semblar molt interessant i ens va resultar molt il·lusionant poder col·laborar amb una escola del barri per tal que l’alumnat pugui descobrir les arts escèniques des de diferents aspectes i enriquir-nos així mútuament.

Així doncs, vam començar a treballar conjuntament amb el suport d’una figura de mediació per tal de definir els objectius del projecte i establir els primers passos. Naixia així el projecte Escena en joc amb els següents objectius:

  • Donar a conèixer i posar en valor el procés creatiu per tal de generar un criteri a l’alumnat i un interès pel teatre.
  • Obrir les portes dels equipaments culturals perquè l’alumnat surti de l’escola i descobreixi què passa fora.
  • Implicar les famílies en el gaudi de l’activitat cultural fora de l’escola.

Es tracta d’un projecte de llarg termini, mínim a tres anys vista però amb voluntat de quedar-se a l’escola fruit de la voluntat mútua que hi hagi un impacte real en els infants i de transcendència a nivell social al barri.

Aquest mes d’octubre acabem d’iniciar una primera fase en què hem organitzat una trobada amb el professorat de l’escola per presentar la Nau Ivanow i conèixe’ns. En aquesta primera fase es preveu també fer càpsules formatives al professorat de les diferents disciplines escèniques de la mà d’especialistes proposats per la Nau Ivanow. En una segona fase, es vol donar a conèixer a l’alumnat de l’escola les arts en viu i tota la cadena de valor que hi ha al darrere d’una producció teatral, així com la vida d’un centre de creació com la Nau Ivanow, que tantes vegades han vist al passejar pel seu barri. En la tercera fase, es vol treballar amb connexions en línia amb escoles o centres culturals internacionals perquè expliquin a l’alumnat la seva realitat.

Durant tot el procés, es vol donar a conèixer el sector professional de les arts escèniques, amb la col·laboració d’entitats o companyies artístiques vinculades a la Nau que enriqueixin l’experiència. En acabar el procés, cada curs compartirà amb la resta de l’escola què ha après, generant així un diàleg entre tots i totes les participants.

En definitiva, volem recalcar la nostra il·lusió i ganes d’engegar aquest projecte de la mà de l’Escola Estel, encarant així un nou repte i amb la motivació de donar a conèixer i posar en valor les arts escèniques en el seu conjunt als infants del barri. Aviat explicarem més detalls d’aquest camí que tot just comencem!

Imatges de la visita del professorat de l’Escola l’Estel a la Nau Ivanow