fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Taula rodona: present i futur de les sales de petit format

Com lluitar a favor de la creativitat i evitar la precarietat. En els últims anys i mesos estan naixent noves sales de petit format que incrementen l’important nombre de teatres d’aquest tipus.Es tracta de sales originades amb la il·lusió i l’esforç de petits equips que volen donar a conèixer noves propostes teatrals, lluitant contra unes condicions econòmiques molt difícils. Aquesta precarietat reverteix en els professionals de les arts escèniques, que sovint han d’assumir més riscos i unes pitjors condicions laborals.

Què es pot fer perquè aquestes iniciatives siguin viables econòmicament? Cal sacrificar les condicions de treball adquirides? Quines són les dificultats afegides amb les que es troben aquestes sales? Per què, malgrat la crisi, sorgeixen més iniciatives d’aquest tipus? Es poden establir sinergies i reduir costos?

Per tot això considerem necessari un debat sobre la situació actual en aquest tipus de sales: després d’anys de lluita per aconseguir un treball amb contracte i seguretat social, ara ens trobem davant del risc de la desprofessionalització. Volem posar sobre la taula, mitjançant un debat  constructiu, les circumstàncies que expliquen aquesta situació de la mà dels diferents agents implicats.

A la taula hi participaran:
Núria Rubio. Assessora laboral de l’AADPC, especialista en arts escèniques
Òscar Balcells. Representant d’ADETCA, de la Coordinadora Independent de Teatres de Catalunya (CTIC) i director del Teatre de l’Aurora d’Igualada
Daniela de Vecchi. Actriu i directora de la companyia de teatre LAminimAL
Oriol Genís. Actor, director i fundador de les companyies Teatre de Calaix i l’Arrencacors
Antoni Bartomeus. Director d’arts escèniques de l’Institut Català de les Empreses Culturals
Moderadora: Carme Tierz, periodista, crítica teatral i directora de la revista Entreacte

També podeu seguir la taula a través del twitter amb l’etiqueta #teatrespetits
Entrada gratuïta amb aforament limitat; per assistir-hi ompliu aquest formulari
Més informació AQUí

Dimarts 25 de juny, 19 h
Sala Noble del Convent de Sant Agustí (C/ del Comerç, 36, Barcelona)
Organitzada per l’Associació d’Actors i Directors i la Nau Ivanow