fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La plataforma creativa xilena Lokas Juanas convida a una pràctica compartida dirigida a artistes interessades en la investigació corporal

La plataforma creativa xilena Lokas Juanas aterra a Barcelona aquest mes de juny per fer una residència de creació a la Nau Ivanow, en el marc de la Beca DespertaLab internacional i fruit del conveni entre la Nau i Teatro del Biobío de Concepción, Xile. Lokas Juanas va ser seleccionada el passat mes de maig, a partir d’una convocatòria pública per part del Teatro del Biobío i la Nau Ivanow.

Durant la seva estada, faran una mostra del seu treball a la Nau i una pràctica compartida oberta a totes les persones que vulguin participar-hi de forma gratuïta.

Així doncs, Lokas Juanas obre la seva convocatòria a artistes interessades en la investigació corporal, amb experiències en moviment, per participar d’un seminari creatiu dirigit per la coreògrafa Juanita Paz Saavedra. Serà un procés de 4 sessions d’exploració que es farà de manera presencial a la Nau Ivanow. No és obligatòria l’assistència a totes les sessions.

Causa común – Lokas Juanas

Escenaris Corporals: Pràctica en dansa contemporània

Seminari d’estudi/pràctic, destinada a lliurar elements a l’àrea del Llenguatge Corporal, on es promourà l’exteriorització d’imaginaris i sensacions, així com el desenvolupament creatiu del moviment, des d’on emergeixi el sentit o la intenció estètica.
Serà una instància de transmissió de llenguatge corporal, que cerca enriquir l’experiència en i des de l’exercici escènic, d’intèrprets responsables del lloc de representació, aprofundint en les capacitats, potencialitats i possibilitats d’expressió i sensibilitat creativa.
Això es realitzarà a través de pràctiques corporals, reflexions i anàlisis del moviment, guiades per la coreògrafa Juanita Paz, en conjunt amb l’antropòleg i performer Omi Ariel qui col·labora amb la integració del llenguatge, i amb el treball sonor de Cristian Reinas.

OBJECTIU
Potenciar el participant d’un ampli domini sobre el cos com a instrument expressiu, amb un alt grau de destreses i amb una relació afinada amb les forces de si mateix i les del seu entorn, relacionant-ho amb el gaudi de dansar.

Seminari que es compon de 3 mòduls:

Mòdul 1
Llenguatge Corporal

Mòdul 2
Llenguatge Coreogràfic

Mòdul 3
Projecció del Llenguatge

Aquest programa de seminari es troba en el marc d’estudi i sistematització de les experiències i pràctiques de la ballarina i coreògrafa Juanita Paz per transmetre i compartir el seu treball de recerca corporal.

Lokas Juanas – Foto de @indomitaamapolo

MODALITAT DE TREBALL

Aquesta pràctica compartida es realitzarà en 4 sessions de 3 hores cada sessió (de 17 a 20h) en les dates següents:


• Dilluns 20 de juny
• Dimarts 21 de juny
• Dilluns 27 de juny
• Dimarts 28 de juny

REQUISITS

• Ser major de 18 anys.
• Tenir dos anys d’experiència en relació amb un treball corporal/físic expressiu.

INSCRIPCIONS

La inscripció és gratuïta, escrivint un correu a: info@nauivanow.com

LOKAS JUANAS

LOKAS JUANAS és una agrupació dedicada a la Creació i Exploració a Dansa Contemporània, formada per la ballarina i coreògrafa Juanita Paz Saavedra i el músic i artista transdisciplinar Cristian Reinas. Treballen a conjunt des del 2014 a Concepción-Xile.

Posseeixen una perspectiva autoral, transdisciplinària i territorial; desenvolupant processos creatius propis o en relació amb altres agrupacions, i espais de formació i entrenament oberts a la comunitat de la dansa local.

La seva proposta autoral es caracteritza per investigar materialment a la cruïlla disciplinar entre dansa, performance, so i visualitat, i indagar conceptualment amb enfocaments discursius i identitaris no hegemònics.