Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Jornades EXIT 2021 – Formació i reflexió

Les Jornades EXIT sorgeixen de la voluntat que des de la Nau Ivanow tenim de generar debats al voltant de les temàtiques més latents en l’àmbit de les arts escèniques. A més a més, les complementem amb ofertes formatives que responen a les necessitats que detectem en el sector o que els i les professionals ens transmeten que voldrien tractar. És d’aquí d’on sorgeix la proposta d’enguany.

En aquesta edició d’EXIT hem volgut organitzar sessions dividides en càpsules de formació i reflexió. Els dos primers dies, el 15 i 16 de març, oferim 4 càpsules formatives dirigides a diversos tipus de professionals que vulguin aprofundir en administració, comunicació, finançament i gestió d’equips per a projectes d’arts escèniques.

Els dos darrers dies, 17 i 18 de març, es corresponen a les jornades de reflexió en què parlarem de les noves realitats a què ens enfrontem a causa de la pandèmia, amb un èmfasi especial en la creació artística i el desenvolupament cultural. Si bé ara s’està prestant molta atenció als problemes financers i de salut que envolten la pandèmia, en aquesta conferència volem centrar-nos en els artistes, la creació artística i el desenvolupament cultural en si. Gestors culturals i artistes donaran la seva opinió sobre la situació i les persones que participin en la jornada tindran l’oportunitat de fer preguntes i debatre sobre el tema.

Aquesta és una oportunitat per compartir idees i punts de vista de diferents llocs del món i per inspirar-nos mútuament per al desenvolupament futur de les arts i la cultura, cosa que tots compartim i en el que creiem.

La conferència es dividirà en dues categories: el primer dia, centrada en gestors/es culturals, i el segon, en artistes. Per descomptat, animem tothom a assistir a les dues sessions, independentment de l’activitat professional. Cada dia hi haurà sis ponents, amb professionals dels Estats Units, Mèxic, Xile, Espanya, Suïssa i Hongria..

PROGRAMA PER DIES:

Formacions EXIT 15 i 16 març 2021

Dilluns 15 març 2021

  • De 12 a 14 h CET: L’administració a les petites companyies (forma jurídica, comptabilitat, impostos…). Susana Huertas, de l’Art de la Gestió
  • De 16 a 18 h CET: Comunicació, difusió i xarxes socials al servei d’un projecte artístic. Amb Mireia Mora de La Tremenda

Dimarts 16 març 2021

  • De 12 a 14 h CET: Finançament i pressupostos en arts escèniques. Amb Marcela Imazio d’ Elclimamola
  • De 16 a 18 h CET: Gestió d’equips i cures en temps de pandèmia mundial. Amb Anna Espadalé de Fil a l’Agulla

Aquest esdeveniment serà en espanyol i tindrà lloc per ZOOM de forma gratuïta.

Reflexions EXIT 17 i 18 març 2021

COVID-19: COM S’ESTAN ADAPTANT ARTISTES I CENTRES DE CREACIÓ A LES NOVES REALITATS?

  • Dimecres 17 març 2021

Com s’estan adaptant els centres de creació a les noves realitats?

4 pm – 6 pm (Europa), 10 am – 12pm (Jersey City), 9 am – 11 am (México), 12 pm – 2 pm (Chile)

Olga Levina, JCTC – Jersey City

David Marin, Nau Ivanow – Barcelona

Juan Mendez Rosas, El 790 (Antiguo Centro Cultural Foro Periplo) – Ciudad de México

Anikó Rácz, SIN Arts – Budapest

Rodrigo Leal y/o Sebastián de la Cuesta, Espacio Checoeslovaquia – Santiago de Chile

Rares Donca, L’Abri – Ginebra

  • Dijous 18 març 2021

Com s’estan adaptant els i les artistes a les noves realitats?

4 pm – 6 pm (Europa), 10 am – 12pm (Jersey City), 9 am – 11 am (México), 12 pm – 2 pm (Chile)

Ibn Sharif Shakoor – Jersey City

Hermanas Picohueso – Barcelona

Juan Antonio Díaz Rojas – Ciudad de México

Réka Oberfrank – Budapest

Daniella Santibañez – Santiago de Chile

Flora Ageron – Ginebra

Moderador: Sandy Fitzgerald (de l’Agència Cultural Olivearte).

La conferència serà en anglès i espanyol (segons la preferència de cada ponent), amb traducció simultània a l’espanyol o anglès, segons correspongui, i tindrà lloc per ZOOM de forma gratuïta.