fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Introducció al disseny de vestuari per a arts escèniques

Descobreix des de dins tot el procés creatiu del disseny de vestuari teatral i dissenyem-ne un tots junts.Curs teòric i pràctic que té com a objectiu introduir els alumnes en el món del vestuari de les arts escèniques. En veurem la història i les diferents èpoques, els gèneres teatrals, el vestuari en els diferents mitjans, coneixerem l’ofici del figurinista i seguirem, a través d’un cas pràctic, tot el procés creatiu del disseny de vestuari d’un espectacle pas a pas, per acabar dissenyant el vestuari d’un personatge.

Es pretén, alhora, motivar la curiositat dels participants per qualsevol procés artístic creatiu, tot oferint-los eines per poder-ho desenvolupar. No serà important el resultat, sinó el gaudi i l’aprenentatge pràctic.

Curs dirigit a estudiants de moda o carreres afins al món de l’espectacle, aficionats o professionals de les arts escèniques, creadors teatrals, artistes, dissenyadors, i al públic ampli i interessat en el vestuari, el món escènic o qualsevol procés creatiu artístic.

Impartit per Gloria Viguer Zabala.
Figurinista des de fa més de quinze anys, ha compaginat sempre el seu treball entre teatre, cinema, televisió i diferents espectacles audiovisuals i d’arts escèniques.

En teatre ha treballat com a figurinista de les obres L’Amant (director Guido Torlonia), Confidències a Al·là (directora Magda Puyo), Hamlet, Litoral, Himmelweg, Les tres germanes (Deconstructing Txèkhov) i À Huis Clos (director Raimon Molins), La Podrida (directora Carla Torres), Sota Zero (directors Carles Mallol i Carla Torres), Café Offenbach (director Joan Antón Sánchez), Badalona, la mar d’històries (director Roger Julià). També ha treballat com a ajudant de vestuari i sastressa en les obres Stalin (director Josep M. Flotats), Dinamita (director Paco Mir), La Revista Negra (director Jerôme Savary), i al Manchester Li­brary Theatre en el musical Ol­iver Twist (directores Roger Haines i Liam Steel).

En cinema ha dissenyat el vestuari dels llargmetratges Rec i Rec2 (directors Paco Plaza i Jaume Balagueró), En la ciudad (director Cesc Gay), Nubes de verano (director Felipe Vega), Second Name (director Paco Plaza), Fumata Blanca (director Miquel Garcia Borda), The Nun (director Luis de la Madrid), entre d’altres.

Per a televisió ha dissenyat el vestuari de les sèries La Ratjada, Señoras Que, Crackòvia i Vinagre, dels capítols Adivina quien soy (director Enrique Urbizu) i Cuento de Navidad (director Paco Plaza) de la sèrie Pelícu­las para no dormir, de Chicho Ibáñez Serrador, i de les TVMovies Conte de Nad@l.cat i Ah,c’étaitça, la vie!.

També ha dissenyat vestuaris per a diverses companyies de dansa contemporània, espots publicitaris, curtmetratges i diferents espectacles audiovisuals i d’arts escèniques, així com la creació de la seva pròpia marca de samarretes i articles infantils personalitzats.

Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: Del 5 al 9 de març de 2018
Horari: De 17 a 21h
Preu per curs: 120€
Descomptes: 15% aturats; 10% membres d’associacions professionals (no acumulables).
Places: 15 màxim

Més informació: formacio@nauivanow.com