fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Arriba la cinquena edició de les Jornades EXIT

La Nau Ivanow organitza la cinquena edició de les Jornades EXIT amb la voluntat de generar debats al voltant de les temàtiques més latents en l’àmbit de les arts escèniques i complementant-les amb ofertes formatives que responen a les necessitats que els i les professionals de les arts escèniques han transmès en edicions anteriors d’EXIT.  

En aquesta edició es presenten quatre sessions dividides en càpsules de formació i reflexió. Els dos primers dies, el 15 i 16 de març, s’ofereixen 4 càpsules formatives dirigides a diversos tipus de professionals que vulguin aprofundir en administració, comunicació, finançament i gestió d’equips per a projectes d’arts escèniques. Les professionals que impartiran l’apartat de formació d’EXIT són Susana Huertas de l’Art de la Gestió, Mireia Mora de l’agència de comunicació La Tremenda, Marcela Imazio de la productora Elclimamola i Anna Espadalé de la cooperativa Fil a l’Agulla.           

Els dos darrers dies, 17 i 18 de març, es corresponen a les jornades de reflexió en què es debatrà al voltant de les noves realitats a què s’enfronten els centres de creació i el desenvolupament cultural en l’àmbit internacional a causa de la pandèmia de la covid-19. Si bé ara s’està prestant molta atenció als problemes financers i de salut que envolten la pandèmia, en aquesta conferència es vol posar l’atenció en els i les artistes, la creació artística i el desenvolupament cultural en si. Persones que es dediquen a la gestió cultural i artistes donaran la seva opinió sobre la situació i les persones que participin a la jornada tindran l’oportunitat de fer preguntes i debatre sobre el tema.

Aquesta és una oportunitat per compartir idees i punts de vista de diferents llocs del món i per inspirar totes les persones participants per al desenvolupament futur de les arts i la cultura.La conferència es dividirà en dues categories: el primer dia, centrada en professionals de la gestió cultural, i el segon, en artistes. Cada dia hi haurà sis ponents, amb professionals provinents de Nova Jersey (EEUU), Ciutat de Mèxic (Mèxic), Budapest (Hongria), Santiago de Xile (Xile), Ginebra (Suïssa) i Barcelona (Espanya).

Les Jornades EXIT seran en espanyol i es proporcionarà servei de traducció simultània a l’anglès i a l’espanyol. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través del web de la Nau Ivanow (nauivanow.com).

El projecte EXIT

EXIT (Experiències InTernacionals) és un projecte de la Nau Ivanow nascut al 2017 sobre la sensibilització, formació i treball, al voltant de la internacionalització. L’objectiu és ajudar les companyies a créixer i a establir el salt internacional com un dels seus objectius de futur. Aquesta edició serà la cinquena des de que es va engegar el projecte. El 2020 es van realitzar dues Jornades EXIT, la primera al mes d’abril, va consistir en càpsules formatives dirigides a tot tipus de professionals del sector de les arts escèniques que vulguessin aprofundir sobre producció, internacionalització, Model Canvas i distribució. Les segones Jornades EXIT es va realitzar al mes de novembre i va consistir en debats a càrrec d’entitats, col·lectius i professionals que treballen en la deconstrucció de les relacions de poder a les arts escèniques.

PROGRAMA PER DIES:

Formacions EXIT 15 i 16 març 2021

Dilluns 15 març 2021

  • De 12 a 14 h CET: L’administració a les petites companyies (forma jurídica, comptabilitat, impostos…). Susana Huertas, de l’Art de la Gestió
  • De 16 a 18 h CET: Comunicació, difusió i xarxes socials al servei d’un projecte artístic. Amb Mireia Mora de La Tremenda

Dimarts 16 març 2021

  • De 12 a 14 h CET: Finançament i pressupostos en arts escèniques. Amb Marcela Imazio d’Elclimamola
  • De 16 a 18 h CET: Gestió d’equips i cures en temps de pandèmia mundial. Amb Anna Espadalé de Fil a l’Agulla

Aquest esdeveniment serà en espanyol i tindrà lloc per ZOOM de forma gratuïta.

Reflexions EXIT 17 i 18 març 2021

COVID-19: COM S’ESTAN ADAPTANT ARTISTES I CENTRES DE CREACIÓ A LES NOVES REALITATS?

  • Dimecres 17 març 2021

Com s’estan adaptant els centres de creació a les noves realitats?

4 pm – 6 pm (Europa), 10 am – 12pm (Jersey City), 9 am – 11 am (Mèxic), 12 pm – 2 pm (Xile)

Olga Levina, JCTC – Jersey City

David Marin, Nau Ivanow – Barcelona

Juan Mendez Rosas, El 790 (Antic Centro Cultural Foro Periplo) – Ciutat de Mèxic

Anikó Rácz, SIN Arts – Budapest

Rodrigo Leal i/o Sebastián de la Cuesta, Espacio Checoeslovaquia – Santiago de Xile

Rares Donca, L’Abri – Ginebra

  • Dijous 18 març 2021

Com s’estan adaptant els i les artistes a les noves realitats?

4 pm – 6 pm (Europa), 10 am – 12pm (Jersey City), 9 am – 11 am (Mèxic), 12 pm – 2 pm Xile)

Ibn Sharif Shakoor – Jersey City

Hermanas Picohueso – Barcelona

Juan Antonio Díaz Rojas – Ciutat de Mèxic

Réka Oberfrank – Budapest

Daniella Santibañez – Santiago de Xile

Flora Ageron – Ginebra

Moderador: Sandy Fitzgerald (de l’Agència Cultural Olivearte).

La conferència serà en anglès i espanyol (segons la preferència de cada ponent), amb traducció simultània a l’espanyol o anglès, segons correspongui, i tindrà lloc per ZOOM de forma gratuïta.