Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Acollim les I Jornades d’Educació i Cultura organitzades per CADEERA a la Nau Ivanow

Des de la Nau, fa temps que hem començat a endinsar-nos en l’àmbit de l’educació i la cultura a través de projectes que treballin per vincular aquestes dues temàtiques, amb l’objectiu de convertir-ho en un dels nostres eixos de treball en un futur.

Recentment, hem iniciat una col·laboració amb l’entitat CADEERA, un espai que gestiona el coneixement sobre l’educació i la cultura, i que els passats dies 28 i 29 d’abril va organitzar les I Jornades d’Educació i Cultura a la Nau Ivanow, dedicades a parlar d’aquesta temàtica a través de diferents taules rodones i intercanvis de la mà de professionals del sector.

El dijous 28 d’abril va haver-hi una primera taula rodona dedicada a parlar sobre l’aprenentatge significatiu en l’experiència estètica amb Silvia Burset (Professora del departament de Didàctiques Aplicades de la Facultat d’Educació-UB), Enric Prats (Professor de Pedagogia Internacional, de la Universitat de Barcelona) i Thomas Louvat (VULNUS, arts vives i recerca).

La segona taula va consistir en un intercanvi de projectes d’educació i cultura a partir de tres iniciatives diferents, representant la diversitat de perspectives des d’on viure aquestes experiències. Els ponents van ser Mauricio Antonio Ortiz (Gestor cultural i Educador), Judit López (Mediadora cultural a La Capella) i Marta Rubio (Directora de l’Escola l’Estel de la Sagrera).

La jornada del divendres 28 d’abril va consistir en una aproximació al sistema educatiu per a artistes i creadores, conceptes claus, estratègies i aspectes a tenir en compte per endinsar-se en l’àmbit educatiu des de l’experiència artística. Aquesta sessió va ser a càrrec de Carme Hoyas del Centre de Recursos Pedagògics (CRP de Sant Andreu) i Mamen Zaera del Centre de Recursos Artístics de Barcelona (CRAB).

Les jornades van tenir un total de 85 persones inscrites i van comptar amb retransmissió en streaming. A continuació, us deixem els vídeos de les jornades completes. Gràcies a totes i tots per la vostra assistència i participació.