fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Acollim a dos artistes del Performing Arts Institute de Wroclaw en una residència internacional a la Nau

Ja fa més d’un any que formem part del Crushing Borders, un projecte europeu format per diversos centres de creació que vol donar l’oportunitat a les companyies de conèixer i treballar amb espais internacionals, per ampliar la seva mirada i interconnectar-se. 

Fruit d’aquest vincle, aquest mes de setembre hem acollit en residència internacional a dos artistes vinculats al Performing Arts Institute de Wroclaw (Polònia): Natasza Gerlach i Pierre Piton.

Durant la seva estada a la Nau, han pogut treballar en una primera fase de la seva investigació i definir així les bases del seu projecte que qüestiona el potencial de la respiració com a eina tecnològica i poètica per a l’emancipació. 

A través de diferents enfocaments pràctics dins de la qüestió de la respiració i les pràctiques de compartir la respiració, Gerlach i Pitton busquen crear i cultivar un nou sistema que incorpori el “tercer cos de la respiració” com una extensió d’un cos limitat i confinat. Veuen el “cos de la respiració” com un possible espai de connexions paral·leles, que permet nous paradigmes. Experimenten amb les possibilitats d’afectar i ser afectats, donant forma i desafiant la nostra relació amb l’altre i amb el món mateix.

Ahir vam convidar a les companyies residents i al veïnat de l’Escola de l’Espectador de la Sagrera a una mostra oberta del seu treball d’investigació.

Moltes gràcies a totes per ser-hi, ens encanta compartir els processos i comptar amb diferents mirades!