Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Homo tecnologicus

Un retrat de l’home en l’era digital. Internet i les xarxes socials han transformat l’essència mateixa de la societat i han creat illes narcisistes de jos. L’individu s’exhibeix a la Xarxa com en un aparador per capturar l’atenció, perquè se li reconegui un valor. Avui l’única cosa que dóna valor al ser és l’aparèixer, l’exhibir-se. El rostre humà esdevé, així, un rostre que es dissol completament en el seu valor d’exposició.

La Xarxa amb prou feines ha aconseguit que l’abundància camufli la fragilitat dels vincles socials que genera. La comunicació universal té el seu correlat en una solitud universal. I l’amor apareix, amb les tecnologies de l’elecció, com un producte del capitalisme de mercat on la trobada amb l’altre es converteix en una elecció extremament racional. La tecnologia ens fa més humans?

Creació, direcció i interpretació: Jordi Soler i Gisela Riba
Música: Alva Noto, Max Richter, Ólafur Arnalds, Ari Ann Wire, Sigur Rós, Chopin i Roy Orbison
Text: Jordi Soler i Gisela Riba
Vídeo: Garbi K.V
Fotografia: Nora Baylach
Disseny de llums i il·luminació: Artur Díaz
Vestuari: María Jesús Vegas
Agraïments: Mireia Miranda i Marc Viladomat
Producció: Psicoproject en moviment
Coproducció: CC Can Felipa i Cotxeres Borrell

PSICOPROJECT EN MOVIMENT és una companyia de dansa ubicada a Barcelona. Companyia de dansa contemporània i de teatre físic. L’eix central de creació és la psicologia humana enfocada des del moviment. Creació basada en la relació entre el moviment coreografiat i l’emocionalitat, nosaltres en diem moviment emocionat.

Fundada pel creador Jordi Soler Company el 2010 amb el solo AUT…(plomes al pit), peça que participa en el festival d’art jove Stripart 2010 de Barcelona, on rep el premi en arts escèniques.

El 2011 es crea la peça 25 de setembre: cafè amb la mort a les 11, creada a Berlín amb la col·laboració artística de la Postschool Berlin i la plataforma artística KIM (Kosmos in movement), amb l’assessorament creatiu d’Elías Cohen i Minako Seki. Peça que participa en els certàmens coreogràfics: 16th International solo tanz teather festival de Stuttgart, Alemanya i en el SDC Gdanski Festiwal Tanca, Gdansk, Polònia.

Home enamorat 😉 es crea el 2012 amb la col·laboració artística de la cantant i actriu Marta Trujillo. Obra de llarga duració estrenada al festival Gib Fringe, Gibraltar. De l’obra completa se n’extreu el solo Camino solo, que participa en el Certamen Coreogràfic Delmar i obté la beca cia. Sol Picó.

El 2014 s’estrena Los que me quieren me llaman Fede, obra de llarga durada amb set intèrprets a escena. De l’obra completa se n’extreu la peça Las García, que participa en el X Certamen Internacional de Artes Escénicas Ciudad Alcobendas/ADAE.

La nova creació del 2015 és Final de trajecte, obra creada per Gisela Riba, Jessica Llano i Jordi Soler, amb la participació de la cantant Ari Ann Wire. El mateix any es crea L’origen, duo de curta durada creat per Gisela Riba i Jordi Soler i estrenat en el festival Territori en dansa de Barcelona. La peça també participa en el festival Miratges de Barcelona i en el festival Beta Pública de Madrid.

Actualment s’està desenvolupant la creació d’Homo tecnologicus gràcies a la residència de creació El meu veí fa performance al CC. Can Felipa i a la residència tècnica a la Nau Ivanow. L’obra serà representada a l’ETC Teatre de Vic en el marc de la programació de tardor.

Gisela Riba
Nascuda a Barcelona, Gisela Riba realitza els estudis de dansa clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. Un cop finalitzats és seleccionada per ballar amb el Ballet Junior Genève, on treballa amb coreògrafs de prestigi internacional com Patrick Delacroix, Ken Ossola, Lucinda Childs, Kirsten Debrock o Stijn Celis. Després de la seva estada a Suïssa, entra a formar part del Ballet Biarritz, i realitza gires per França i Espanya.

L’any 2009 torna a Barcelona i du a terme els seus propis projectes creant coreografies en solitari o amb col·laboració de músics, videoartistes o actors i en fa representacions a diversos teatres i sales de Barcelona com la Sala Luz de Gas, l’Auditori de la Caixa, el centre de creació Hangar, la Fundació Setba, la Nau Ivanow o el Mercat de les Flors. Paral·lelament, realitza una tasca pedagògica en diferents escoles de Barcelona.

Actualment treballa com a coreògrafa i ballarina a la companyia Psicoproject en moviment. El 2015 és seleccionada per participar al Festival Internacional de Danza y Artes Escénicas-Ciudad de Alcobendas (Madrid) amb Los que me quieren me llaman Fede i el 2016 queda finalista al festival Beta Pública de Madrid amb L’origen. Durant el 2016 gaudeix d’una residència de creació al C.C. Can Felipa amb el projecte Homo tecnologicus i és becada per formar part del projecte «Èpica, sobre la memòria», dirigit per la Fura dels Baus i subvencionat per la Creative Europe Programme of the European Union.

També és llicenciada en Humanitats i té el màster d’Estudis Comparatius d’Art, Literatura i Pensament.

Jordi Soler
Fundador, creador i intèrpret de Psicoproject en moviment. Jordi Soler Company es forma com a ballarí de dansa contemporània i creador escènic entre Barcelona i Berlín. Al mateix temps s’interessa per la psicologia humana i es forma com a mestre d’educació especial, estudis que li permetem endinsar-se en el món de l’educació i les minories socials, aportant-li experiències que influiran en la seva creació escènica.

Com a intèrpret de dansa i performer ha treballat i col·laborat amb la cia. Sònia Gómez, Peeping Tom, la cia. Proyecto experimental, la cia. Mercedes Boronat, amb Irina Martínez, la Fura dels Baus, cia. Willi Dorner, cia. Sol Picó, etc. Ha treballat a Espanya, Regne Unit, França, Itàlia, Polònia i Alemanya en dansa, performance, animació i teatre. Alhora, realitza treballs audiovisuals en publicitat, videoart, videoclips, documental i videodansa.

El 2016 és becat per la companyia internacional La fura dels Baus i la Universitat de Barcelona per participar en el projecte Èpica i realitzar la posterior creació Sobre la memòria.

Com a coreògraf ha creat AUT… (plomes al pit) (2010), 25 de setembre: cafè amb la mort a les 11 (2011), Home enamorat 😉 (2012), Camino solo (2013), Los que me quieren me llaman Fede (2014), Las García (2014), Final de trajecte (2015), L’origen (2015) i Homo tecnologicus (2016).

[psicoprojectenmoviment.com]

[facebook.com/psicoprojectenmoviment]

[instagram.com/psicoprojectenmoviment/]

Espectacle en castellà
Durada: 60 minuts aprox.
Entrada: 12€ /Amics de la Nau: 50%
Venda d’entrades: 1h abans a taquilla

Anticipada: