fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

VULNUS estrena l’espectacle ‘Luz de emergencia’

Els propers 2 i 3 d’octubre, VULNUS Arts Vives i Recerca estrenen l’espectacle Luz de emergencia #4-Plaça Íntima al Centre Cívic El Sortidor, en el marc del ‘Grec a Grec’ del Festival Grec. 

L’entitat que forma part de l’ecosistema de la Nau Ivanow, crea els seus projectes a partir de la co-creació i l’escriptura compartida dedica aquest cop la seva atenció a les persones migrades. L’espectacle  forma part del projecte europeu Fusée de détresse (Llum d’emergència) i pretén habilitar un diàleg entre qui no ocupa una posició migrant i qui l’ocupa. Un dels objectius és discutir la pretensió d’invulnerabilitat europea que genera violència sobre la major part d’habitants del planeta. La lògica immunitària, de por al contagi a l’estranger, determina la vida de molts humans que necessiten desplaçar-se. Veure, conèixer, tocar i relacionar-se amb les seves conseqüències és la nostra finalitat, la nostra fragilitat, l’esquerda interior que busquem. Però també comprendre les seves fortaleses i resistències front l’embat neoliberal i colonial que continua present en el nostre context.

Aquesta proposta s’emmarca dins del cicle d’espectacles Escenes singulars que, a la manera de les experiències escèniques que es viuen a Buenos Aires i a altres ciutats de l’Amèrica Llatina, porta les creacions escèniques a espais no teatrals i poc habituals, mentre traça una ruta cultural pel el barri barceloní del Poble-sec. Uns espectacles pensats específicament per a l’ocasió i per a l’espai on tindran lloc, que estableixen un maridatge únic entre el què i el com.