Cicle de creació escènica DespertaLab 2019

Es podrà veure el treball del Cicle de creació a Sala Atrium entre l’abril i el juny del 2019.

L’edició DespertaLab 2019 del Cicle de creació escènica ha seleccionat les dues companyies següents:

Imatge del dossier de l’obra “Unheimlich”

Unheimlich (Cia. Pelipolaca & Les Desvestides)

Les xarxes socials veten a la primera de canvi allò que consideren obscè, coses com un mugró femení, una dona despullada, el sexe tant masculí com femení. Però sembla que aquestes censures són relativament noves. Quan entrem a un museu, no deixem de veure, sigui la època que sigui, gent i gent despullada: dreta, asseguda, estirada, de cara, d’esquenes… perquè a l’art se li permet visualitzar allò que en la nostra quotidianitat queda relegat a l’obscè i prohibit?

Direcció: Irene Vicente Salas
Ajudant de direcció: Meritxell Mestre
Actrius: Belén Bouso, Núria Corominas, Rut Girona, Gal·la Sabaté
Producció: Maria Antolín
Disseny d’il·luminació: Joana Serra
Disseny d’espai sonor: Sofia Martori
Assistent d’escenografia: Nina López

Esbós per l’obra “La Grip A, l’Ebola i el senyor de sota el meu llit”

Excalibur i altres històries d’animals morts (Cia. Hermanos Picohueso)

El projecte vol fer una radiografia de les pors mundials que han esdevingut els últims 30 anys, pors, que sota la sospita de si han estat provocades o no, ens han afectat i ens segueixen afectat, mentre no apareixen solucions, més que l’oblit d’aquesta por. Fins que torni a aparèixer o fins que una por aparentment major tapi la por passada, i així van passant els anys, i nosaltres ens preguntem com actuar, com viure en aquesta societat basada en polítiques de la por. Totes aquestes preguntes ens porten a fer una revisió de les nostres pors profundes, actuals i quotidianes.

Hermanos Picohueso està formada per “Lluki” Puertas i Diego Ingold, fundadors de la companyia, la productora Gal·la Peire i l’actor Jaume Miralles.

Comparteix