Cicle de creació escènica DespertaLab 2019

 

L’edició DespertaLab 2019 del Cicle de creació escènica ha seleccionat les tres companyies següents:

Assaig a la Nau
Una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus a partir de quatre intèrprets amb quatre corporalitats que volen ser distants del cànon femení que ha governat cada una de les èpoques artístiques passades i fins avui en dia.

Les xarxes socials veten allò que consideren obscè, un mugró femení, una dona despullada o el sexe tan masculí com femení.Sembla que aquestes censures són relativament noves però quan entrem a un museu, no deixem de veure, sigui l’època que sigui, gent i gent despullada: dreta, asseguda, estirada, de cara, d’esquenes… Per què a l’art se li permet visualitzar allò que en la nostra quotidianitat queda relegat a l’obscè i prohibit? Ens qüestionem, doncs, on queda l’ètica i la intimitat en aquestes representacions i què fa que l’art se sublimi i transcendeixi en aquells elements que no són permesos en el nostre dia a dia.

Direcció: Irene Vicente Salas
Assistent de direcció: Meritxell Mestre
Assistent a la dramatúrgia: Carmen Salinas
Actrius: Belén Bouso, Núria Corominas, Rut Girona, Gal·la Sabaté
Assessoria de moviment: Carla Tovias
Producció: Maria Antolín
Disseny d’il·luminació: Joana Serra
Disseny d’espai sonor: Sofia Martori
Escenografia i vestuari: Halley Productions
Assessoria d’ escenografia: Nina López
Assessoria de vestuari: Néstor Reina

COMPRAR ENTRADES

 

Assaig a la Nau

Amb un desplegament tècnic propi de la televisió en directe, l’espectacle fa una revisió de les pors mundials, des de la mirada dels animals morts que, sense saber-ho, han estat les víctimes col·laterals de les polítiques de la por.

El canvi climàtic ens brinda la possibilitat de veure com una parella de rens es van descongelant a poc a poc a Sibèria. Els dos es pregunten si l’àntrax que els corria per les venes fa 35 anys, sobreviu a les baixes temperatures.

Al mateix temps, en una altra part del Món, els integrants de la companyia Hermanos Picohueso, practicant l’intrusisme laboral i la redempció familiar per matar gallines durant la grip aviar, presenten públicament un joc per a posar en evidència els terribles mecanismes del poder.

L’espectacle té com a punt de partida el joc de taula Expoli creat per la mateixa companyia. Un joc que fa evidents les estructures del poder, la base de la dramatúrgia del muntatge. Una ovella clonada, uns rens descongelats de Sibèria i una corresponsal molt «espacial» són les narradores que, des de l’humor, ens aniran conduint per les diferents històries.

Una creació d’Hermanos Picohueso que persegueix la voluntat de desdibuixar els rols de cadascun dels integrants de la companyia damunt l’escenari. Durant la producció de l’espectacle ens hem posat a la pell d’en Jaume a la tècnica, de na Lluki i en Diego en la creació i interpretació i a la de na Gal·la en la producció.

COMPRAR ENTRADES

Un viatge a través dels sentits. T’encararàs a la por, la fúria, l’obscuritat… però també a l’amor i l’esperança; deixa’t portar pel teatre físic, la dansa i la música en directe.

Un grup de metges intenta posar remei a una malaltia. Exposen als assistents el cas d’en Martínez i com pensen tractar-lo.

Martínez pateix un estrany trastorn psíquic, produït per un fort trauma envers el mar. Mentre passen els dies el pacient viatja cada vegada més al fons del seu món imaginari. La frontera entre realitat i ficció és cada vegada més ambigua.

Plegats anirem descobrint que no tot és el que sembla. A dins d’una caixa està el remei al seu mal, però… Què hi ha a dins de la caixa? Per què costa tant d’obrir-la?

Tots tenim una caixa on guardem tot allò que no volem oblidar. Serà capaç en Martínez d’obrir la seva?

Companyia: Los Escultores del Aire
Repartiment: Mai Rojas, AdánAguilar, Marc Lorenzo, Raffaella Crapio
Música en directe i composició: Matías Muñoz y Edurne Arizu
Direcció: Mai Rojas
Adjunt de direcció: Andrés Velásquez
Tècnic de llums i so: Roger Casanovas
Disseny d’il·luminació: Pati Cortés
Disseny escenografia i vestuari: Sarah Bernardy
Producció: ME Entertainment and Arts SL
Fotografia: Stela Salinas

COMPRAR ENTRADES

 

Una Simfonia Visual en dos moviments creada i interpretada per Mai Rojas, composta per tres peces independents de curta durada. Un espectacle unipersonal que engloba la bellesa plàstica de la dansa i l’eloqüència narrativa del teatre.

Un pintor és seduït per la idea de crear un quadre tan viu que prengui forma i comenci a caminar. Fantasia i realitat es barregen en un viatge surrealista a través de la imaginació, els somnis i els records de l’artista.

Una posada en escena elegant i sòbria. Un espai oníric, màgic i irreal.

Un espai buit, sense escenografia, però ple de les formes d’un cos que esculpeix l’aire amb els seus moviments, zones de llum, una profunda veu en off i una música evocadora i envolupant.

L’obra, que ha collit èxits en diferents escenaris del món entre els quals destaquen Londres, Costa Rica, Puerto Rico i Barcelona.

Autor: Los Escultores del Aire
Direcció i interpretació: Mai Rojas
Veu en Off: Ignasi Campmany
Vestuari: Marta Porta,  María Velásquez
Vídeo: 3elemments
Producció: Me Entertainment and Arts SL
Disseny d’ il·luminació: Andrés Velázquez
Fotografia: José Ángel Ribas / Daniel Bernal

COMPRAR ENTRADES

Comparteix