fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Projecte Ingenu ens presenta Sandy Fitzgerald

Ara farà ben bé un any i mig que la Nau Ivanow ens va presentar en Sandy Fitzgerald, una persona amb molta experiència en l’assessorament sobre gestió en organitzacions culturals d’àmbit europeu. En Sandy cercava una organització que pogués representar Espanya en el programa Creative Lenses, un programa amb fons de la Unió Europea que planteja la necessitat de recercar nous models de gestió cultural arran de la crisi econòmica.

El programa necessita organitzacions culturals amb què treballar per fer un test de l’eficàcia de certs canvis, millores, innovacions en la gestió interna. Projecte Ingenu, com a companyia de teatre, vam ser seleccionats per entrar en el programa. El treball ha compaginat visites del nostre “mentor”, el mateix Sandy Fitzgerald, amb reunions en diverses ciutats europees amb la resta d’agents implicats.

Fase de diagnòstic

Durant la tardor es va realitzar la fase de diagnòstic. Això vol dir que a través de diverses sessions conjuntes, el mentor analitzava i detectava el moment, les mancances i les oportunitats de la nostra organització. Vam parlar d’afinar objectius, de plans a tres anys vista, de fons d’ingressos i recursos. En Sandy ens va fer plantejar moltes coses que desateníem sense haver-hi reflexionat d’una forma conscient, i gràcies a això la nostra organització interna ha millorat i s’ha fet més eficaç.

L’abril passat va tenir lloc una reunió a Amstelveen (al costat d’Amsterdam) on es va donar per tancada la fase de diagnòstic i s’iniciava la d’execució. Això significa que tots els mentors han acabat el treball conjunt de diagnòstic amb cada organització.

Execució

Durant la fase d’execució, s’han d’aplicar les innovacions pactades amb els mentors i explicades a tots els components del programa en la reunió a Amstelveen. Aquesta nova fase s’allargarà fins al 31 de març de 2018.

Projecte Ingenu aplicarem les innovacions del model durant el procés de producció d’una nova peça teatral que s’estrenarà la propera primavera. En aquest nou viatge ens concentrarem en aspectes de gestió amb el convenciment que això ens donarà major eficàcia artística, major rendibilitat econòmica i major repercussió.

El programa Creative Lenses ha suposat fins al moment un assessorament d’alta qualitat que, d’altra manera, no haguéssim pogut “pagar” i l’oportunitat de conèixer altres realitats culturals estrangeres que, en molts moments, poden servir de mirall per al nostre context.