Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Germinal

Introducció

Germinal és un espai impulsat per la Nau Ivanow i Projecte Ingenu que vol potenciar la trobada entre artistes i públic amb l’objectiu de posar en valor el procés de creació escènica des del convenciment que l’slow theater i la vivència creativa poden ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital.

Germinal vol fomentar situacions que puguin esdevenir germen d’experiències futures en àmbits ben diferents: des d’una millor comprensió del fet escènic per part d’un espectador, passant per l’apropament a llenguatges escènics aliens, fins a sinergies artístiques capaces de sintetitzar-se en espectacles futurs.

Escena Germinal

2019

Després de les experiències prèvies a Cal Gras, a Avinyó, i al Konvent de Cal Rosal, a Berga, aquesta tercera edició es va dur a terme a Maçanet de Cabrenys, a l’Alt Empordà. De l’1 al 6 d’octubre de 2019 es va realitzar un seminari de creació únic impartit per Cris Blanco, especialitzada en la transformació de codis i objectes, la mescla de gèneres escènics, la música en directe, els enganys a la vista, la ciència-ficció i el fet de fer visible l’aparell teatral en el seu treball.
Tenim el convenciment que l’slow theatre i la vivència creativa poden ser un motor de progrés i d’intercanvi artístic i vital.

Germinal 2019
Imatges d’Escena Germinal 2019

2018

L’edició de 2018 va comptar amb dos seminaris de creació, cada un amb dues fases: una residència de quatre dies al Konvent, un espai de Cal Rosal (Berga) que promou la cultura i la creació més contemporània, amb David Climent, Carles Sales i Isabel Soriano, i una trobada de les dues línies en una jornada festiva a la Nau Ivanow, en què els seminaris van entrar en contacte amb el públic.

2017

La primera edició d’Escena Germinal va ser l’any 2017 i va consistir en dos seminaris de creació: una primera trobada de tres dies amb Sociedad Doctor AlonsoTomàs Aragay a Cal Gras i amb Manel Barceló al Konvent, i una segona trobada de les dues línies a la Nau Ivanow.

Entrenament actoral

Oferim un espai d’entrenament actoral un dilluns cada dues setmanes perquè de forma lliure, autogestionada i gratuïta els professionals de les arts escèniques es puguin trobar i comparteixin tècniques d’entrenament.

Amb la intenció de donar continuïtat a la formació actoral en el camp de la investigació i la mirada més íntima, des de la Nau Ivanow, en col·laboració amb Projecte Ingenu, proposem un espai de trobada al barri de la Sagrera per poder continuar creixent en aquest sentit. Un espai obert als professionals residents a la Nau Ivanow, a les companyies no professionals del barri o aquelles companyies i professionals de les arts escèniques que vulguin aprendre.

Funcionament
Els entrenaments es fan a l’Espai 30, entrant pel mateix pati de la Nau Ivanow (Hondures, 30). Estarà obert de 9:30 a 13h i hi podeu accedir en qualsevol moment. Si teniu cap dubte sobre el funcionament o ens voleu proposar algun entrenament podeu enviar un missatge a formacio@nauivanow.com.

*A causa de les mesures contra la covid-19 aquesta activitat està cancel·lada fins a nou avís.

Encontre Absurd

Un espai per propiciar la unió i l’encontre de professionals de les arts escèniques. Coordinat pel dramaturg Jordi Casado, l’Encontre Absurd vol generar, a través de trobades mensuals, un espai on explorar i posar en valor la creació i la investigació escènica.

Dues hores en què els intèrprets, la dramaturgia, uns textos estranys i un terrat amb vistes s’uneixen sota un objectiu comú: el joc. Al mateix temps, es volen descobrir connexions i complicitats dins aquest espai, un espai de trobada i d’aventura per a intèrprets i professionals de l’escena. En definitiva, unes hores de pati en què el text és la joguina. Per jugar-hi, per esquarterar-lo, fer-lo miques i tornar-lo a construir d’una manera totalment diferent, amb un llenguatge diferent, una veu diferent i un significat diferent.

Funcionament
Aquests encontres tenen lloc el tercer dimarts de cada mes, a les 18:30h, a la terrassa de la Nau Ivanow (si plou o fa fred es farà dins la Nau). És una trobada gratuïta i oberta a les companyies, intèrprets, professionals de dramatúrgia de les arts escèniques, professionals residents a la Nau Ivanow i companyies no professionals del barri.

*A causa de les mesures contra la covid-19 aquesta activitat està cancel·lada fins a nou avís.