fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Crònica del primer mes de residencia dels Hermanos Picohueso – DespertaLab19

Hermanos Picohueso són una de les dues companyies guanyadores del 5è Cicle de creació escènica DespertaLab. Aquest cicle conjunt entre la Nau Ivanow i Sala Atrium posa a l’abast de les joves companyies l’espai i les condicions adients per contribuir a la professionalització. Tot això, amb l’acompanyament i assessorament necessaris per fer aquest pas.

Les primeres setmanes del col·lectiu Hermanos Picohueso, format per Lluki Portas, Diego Ingold, Jaume Miralles i Gal·la Peire, va començar a les sales d’assaig, tancant la dramaturgia que havien estat treballant en espais creatius com C.IN.E Sineu, l’associació cultural esFAR, el Festival s’Illo o el Teatre Principal de Mallorca, entre d’altres.

Només aterrar a la Nau van revolucionar l’espai d’assaig. Plens d’idees, risc i incorporant tot d’andròmines tecnològiques i audiovisuals a l’obra. Un espectacle que és també un joc de cartes, deixant clar una sana ambició com a companyia.

Una obra on el gos Excalibur, sacrificat per ser un possible portador durant el contagi d’Ebola del 2014, és el protagonista de la paranoia i el pànic d’una societat de la por, dirigida per farmacèutiques, governs i mitjans de comunicació.

Després d’unes setmanes de pausa van tornar al nostre espai per començar a unir les peces de la dramaturgia, assajant de forma metòdica i coreografiada cada peça.

Una proposta, que es preveu audiovisual, que parla de la desconfiança, la paranoia i les crisis socials, on els animals, les víctimes d’aquest segle, transmeten el missatge.

EXCALIBUR I ALTRES HISTÒRIES D’ANIMALS MORTS es podrà veure a Sala Atrium de Barcelona del 2 al 19 de maig.

COMPRAR ENTRADES