Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Presentem el projecte Observatori Creatiu

L’Observatori Creatiu sorgeix de la voluntat de la Nau Ivanow per visibilitzar els processos de creació que es desenvolupen dins el nostre espai. Ja fa anys que des de la Nau es treballem per obrir les portes a tothom qui vulgui conèixer què passa dins les parets d’aquesta antiga fàbrica de pintures, a través de diferents projectes com han estat l’Escola de l’Espectadora o el Projecte Bitácora. Aquest any, però, hem volgut apostar per un projecte paraigües, l’Observatori Creatiu, que englobi 3 línies que responen a l’objectiu de mostrar què passa dins les sales d’assaig. Segmentant-ho al tipus de públic, d’interès i d’accessibilitat.

Observatori en Viu

L’Observatori en Viu neix agafant el relleu de l’Escola de l’Espectadora, que des de l’any 2016 aplega al veïnat de la Sagrera que vulgui fer un seguiment de prop dels processos creatius que es duen a terme a la Nau Ivanow. L’Observatori en Viu convida a totes les persones, vinguin d’on vinguin, a conèixer l’espai de la Nau, les companyies que l’habiten i l’equip que el gestiona en trobades mensuals.

Així, volem generar un grup consolidat de persones amb interès per la creació escènica, les quals a més d’aquestes trobades mensuals, tindran l’oportunitat de venir a veure mostres obertes i d’altres activitats exclusives.

Les dates de les trobades són:  16 de novembre, 14 de desembre, 18 de gener, 15 de febrer, 15 de març, 19 d’abril, 17 de maig, 21 de juny i 19 de juliol. L’hora establerta per la trobada és a les 18.30h i cal inscripció prèvia per correu a itziar@nauivanow.com

escola espectador
Trobada de l’Escola de l’ espectador/a

Observatori Pro

L’ Observatori Pro es dirigeix a les persones gestores i programadores d’arts en viu, per tal que puguin conèixer què estan treballant les companyies residents a la Nau.

Si bé és cert que la gran quantitat de producció cultural que hi ha a Barcelona fa difícil per als professionals conèixer els projectes que s’estan creant, la Nau Ivanow ofereix un espai de trobada i coneixença de les companyies que desenvolupen un procés creatiu, abans que arribi als teatres i espais d’exhibició.

Observatori Bitácora

L’ Observatori Bitácora té l’objectiu de donar a conèixer els processos creatius que passen dins la Nau per aquelles persones que no poden desplaçar-se fins aquí, amb una clara mirada internacional. Així doncs, el projecte és en format online amb retransmissions en directe d’assajos i entrevistes a la companyia a través del canal de Youtube i de les xarxes socials de la Nau Ivanow.

Proyecto Bitácora
Proyecto Bitácora amb Projecte Ingenu

El Projecte Bitácora té el seu origen a l’any 2020, quan arrel de la pandèmia, es va decidir mostrar els processos creatius de forma online. Amb aquest projecte es genera a més un arxiu per donar visibilitat a la feina de la companyia durant el procés creatiu. Les companyies que han format part del Bitácora han estat, per ordre cronològic: Projecte Ingenu, Hermanas Picohueso, Ça marche i Fundación Agrupación Colectiva (FAC).

Més enllà de mostrar assajos, es vol endinsar públic, professionals i tothom que ho vulgui, en els processos de creació, tot oferint-los la possibilitat de conversar amb les companyies i formar part d’aquest treball i d’investigació teatral, a través de plataformes digitals, abans que arribi als circuits d’exhibició.