fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Som Premi FAD Sebastià Gasch pel Cicle de creació escènica DespertaLab!

Cartell DespertaLab de l’edició 2018

Avui s’ha fet públic el veredicte dels Premi FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i estem molt contents de poder dir que ens han atorgat un dels premis d’aquest guardó, que ja compta amb més de 40 anys. En concret, el premi Aplaudiment Sebastià Gasch a la Creació Emergent és pel Cicle de creació escènica DespertaLab, conjunt amb Sala Atrium.

La Nau Ivanow i Sala Atrium vam unir esforços el 2015 per posar en marxa el Cicle de creació escènica DespertaLab. Aquest cicle era una nova fusió entre la Beca Desperta, creada conjuntament amb aPortada Comunicació el 2012, i el cicle Atrium Lab, també creat el 2012. Aquesta unió ens permetia posar a l’abast de les companyies l’espai i les condicions tècniques necessaries i adients per a la creació, la producció, la comunicació, la difusió i l’exhibició d’una obra teatral.

Més enllà dels recursos, oferim a les companyies una experiència i un acompanyament professional. A més, amb l’objectiu que hi accedeixin companyies i col·lectius professionals de fins a 35 anys i amb projectes inèdits. La residència suposa dos mesos per a la creació d’un espectacle que conclou amb l’exhibició durant tres setmanes a Sala Atrium. Tot això, amb una dotació econòmica i un seguit d’eines per a les companyies.

Amb aquest cicle volem acompanyar a les companyies en el seu procés de creació i contribuïr a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística.

Amb DespertaLab, des de la creació fins a la difusió, oferim a les companyies una experiència formativa que els doni les eines i habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, tot incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació. Per aquest motiu el treball braç a braç amb Sala Atrium és indispensable. Aquest espai teatral s’ha convertit en un complice indispensable, també per a les companyies mexicanes que amb la Beca internacional DespertaLab fan residència amb nosaltres. 

Tot a punt per al DespertaLab 2019

Just avui coincideix amb l’últim dia perquè les companyies catalanes optin al Cicle de creació escènica DespertaLab 2019. Aquesta nova convocatòria és la cinquena que realitzem amb Sala Atrium i suposa una enorme oportunitat per a moltes companyies que en un futur ompliran les sales d’arreu. La convocatòria finalitza a mitjanit.