fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Lali Álvarez, benvinguda!

Des de les finestres de la Nau Ivanow es veu l’edifici on vaig créixer. El lloc on neixes et marca. I el lloc on creixes et marca. Et marquen els llocs i et marca la gent, la que et trobes pel camí. I la gent amb qui treballes. I a la que estimes. A la Nau Ivanow vam assajar i estrenar Ragazzo. Les coses que fas també et marquen. I ara torno a ser aquí. Al carrer Hondures, mirant l’edifici on vaig créixer mentre imagino amb en Pau Matas i el David Teixidó un camí per als propers dos anys, que són els que passarem de residència aquí, al barri. Les perspectives de futur també et marquen. Amb ells he treballat aquests darrers dos anys, en Ragazzo i també en Barcelona (contra la paret). I ara toca centrar-nos en un present que ens pertorba. Un present de conflicte arreu. En un present de possibilitats arreu.

I si d’alguna cosa tenim capacitat (o voluntat) és de marcar el present. I això és el que estem fent aquests dies, compartint sala de treball amb molta gent que encara ens és desconeguda i que, qui sap, tal vegada ens marcaran, o els marcarem. Estem imaginant. Imaginar marca, marca una ruta diferent a l’establerta, que ja t’és coneguda i d’això en tenim ganes: de trobar rutes, per portar a escena temes que ens marquin. I tenim ganes de fer-ho mirant al barri, i a l’horitzó, i a tot allò que hi ha després del barri, més enllà.

Mirant el món intentem entendre’ns a nosaltres mateixos, i volem compartir els dubtes que ens sorgiran durant aquest procés.

Posar-los sobre l’escena per convertir-la en una àgora, i no només en un espai d’oci.

Des de les finestres de la Nau Ivanow es veu l’edifici on vaig créixer, i s’intueix el Mediterrani al fons, i la ciutat se’ns hi dibuixa, i l’Europa del privilegi, i el planeta sencer també hi és reflectit darrere aquests vidres.

Dos anys, tres projectes i el barri. Ja estem en marxa,

“We are the people who never stop, we say flop and hop and hop aaaand hop, three flops in row, we feel the flow-owo-owo, we are the people, the people who never stop”*.

Brindo per vosaltres!

Lali Álvarez
Dramaturga i directora

*De la cançó Song for Budhanton, de Jan Lawers & Needcompany