fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Ladyfunta primera companyia resident de Graners de Creació a la Nau Ivanow

Ladyfunta és la primera companyia que gaudirà de l’intercanvi de residències entre la Nau Ivanow i el centre valencià Graners de creació dins l’acord de col·laboració existent entre les duesentitats. Ladyfunta estarà a la Nau Ivanow entre el 6 i el 19 de setembre treballant en el seu projecte ‘La rebelión de las mariposas o la primavera que las parió’.

L’equip creatiu i artístic d’aquesta peça està composat per Abel Martí, Jessica Martín, Joana Varela i la direcció tècnica de Carlos Hinojosa.

La peça va ser estrenada a festival de dansa Circuito Bucles en 2020 i ha seguit desenvolupant-se des de llavors treballant en les idees d’allò transversal, compartir, habitar el present i convidar a la participació.

INFORMACIÓ DE LA COMPANYIA

LA REBELIÓN DE LAS MARIPOSAS O LA PRIMAVERA QUE LAS PARIÓ
L’obra camina cap allò transversal, es centra en la idea de compartir i compartir-nos, d’habitar el moment present, una invitació a la participació.

En els últims anys, Ladyfunta ha ha anat creixent i enriquint-se gràcies a la participació activa d’altres persones creadores. La idea de desenvolupar la nostra feina enresidències artístiques, dins i fora de la nostra ciutat, ens permet conèixer i compartir amb persones noves formes dediàleg escènic.

Gràcies a la Trobada “Rutes Internacionals” realitzada per Graners de Creació a València, vam tenir l’oportunitat d’establir un contacte directe amb diferents entitats artístiques,en concret amb la Nau Ivanow que ens obre el seu espai pera continuar generant nous vincles artístics.

Equip
Creadors: Abel Martí, Jessica Martín, Joana Varela
Direcció tècnica: Carlos Hinojosasbio

A Ladyfunta sentim una gran curiositat per explorar noves formes estètiques de diàleg amb l’escena. Un procés en constant evolució amb l’objectiu principal descobrir novesvies de creació escènica. Els treballs de Ladyfunta s’interessen per la narrativa generada per la imatge i elssímbols escènics, components fonamentals del nostre procés creatiu, ja que creiem enel seu potencial escènic. A més, són treballs compromesos amb temes socials, des d’una sensibilitat que desitja ser diferent per evitar caure en certs tòpics.

Tota la nostra curiositat sorgeix d’una necessitat per ampliar els nostres coneixementsaplicats al escènic. Ens impulsa la nostra passió per la creació i la direcció escènica,apostant per una creació amb ides de la llibertat.

En els últims anys, Ladyfunta ha anat creixent i enriquint-se no només amb les nostrespròpies propostes, sinó també mitjançant la participació d’altres persones creadores icompanyies. La seva directora artística, Jessica Martín, ha dirigit i / o coreografiat diverses peces en coproducció. Tots aquests treballs han estat un combustible necessari per construir una identitat pròpia.

Dit d’una manera més planera, no estàvem “difuntes”, estàvem de festa. I en aquest temps festiu de col·laboracions i aprenentatge conjunt, hem anat descobrint la nostra especificitat, la nostra possible aportació diferencial a el món de l’escena des del desigde continuar contaminant-nos de diferents col·laboracions procedents de diferents disciplines.