fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Red Transibérica avança

La Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes avança cap a la seva constitució formal, després de la segona trobada dels seus membres al Hacedor (Aldea de Portillo del Busto, Burgos). La propera trobada i presentació oficial de la xarxa serà a la tardor de 2012, al Zawp (Bilbao).

Del 29 de juny a l’1 de juliol, onze espais i col·letius culturals de tota la península ibèrica es van reunir per celebrar la segona trobada de la Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes, de la qual forma part la Nau Ivanow. En aquesta trobada al centre artístic El Hacedor s’ha donat un gran impuls al procés de constitució formal de la xarxa.

La Red Transibérica ha fet un gran pas cap a la seva progressiva consolidació, i ha definit les seves línies d’actuació i el seu model de gestió i finançament. També s’ha fixat el camí cap a la producció pròpia de projectes i el suport a la mobilitat d’artistes entre els espais membres, així com a col·lectius en procés de constitució d’espais culturals independents. La  trobada següent se celebrarà a la tardor del 2012 al Zawp (Bilbao), on es realitzarà la presentació oficial de la Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes.

Posada en marxa de canals de comunicació
La Red Transibérica posa en marxa diferents plataformes des d’on estar informat de les novetats de la xarxa i dels espais i col·lectius membres, així com per parlar sobre cultura independent. Us podeu subscriure al butlletí informatiu de la xarxa [eepurl.com/nvm41] i seguir-la al blog redtransiberica.wordpress.com, Facebook i Twitter.

Primer any de vida i col·laboracions
Des de la primera trobada i fundació de la Red Transibérica el 2011 a Espacio Tangente (Burgos), s’han produït les primeres col·laboracions entre espais i s’han obert canals de comunicació i diàleg amb institucions públiques i organismes internacionals. També, s’ha donat suport a través de formació i assessoria a col·lectius en procés de creació de centres culturals independents.

La Red Transibérica ha servit com a model per a la constitució de xarxes similars d’àmbit regional, com la d’Astúries o Múrcia. La importància que els membres donen al treball en xarxa ha quedat reflectida en l’adhesió de set espais i col·lectius a la xarxa europea Trans Europe Halles, ja sigui en qualitat de membres o d’ amics. La Nau Ivanow és amiga de la xarxa des del gener del 2012.

La Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes està formada per 17 espais i col·lectius d’Espanya i Portugal, amb els objectius, entre d’altres, de fomentar i enfortir els espais i agents culturals independents, els seus valors i models, a la vegada que reivindicar el valor de la cultura com a mecanisme de transformació social i recuperació de l’espai públic.

Més informació i contacte:
redtransiberica.wordpress.com
redeci@googlegroups.com