fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La Nau, membre de la Red de Teatros Alternativos

La Nau Ivanow ha estat acceptada com a membre de la Red de Teatros Alternativos!
A través del treball en les xarxes, la Nau vol donar un impuls i visibilitat a les companyies i creadors que desenvolupen la seva tasca en el nostre centre.

Aquesta incorporació s’afegeix a les altres xarxes de les què ja forma part la Nau Ivanow: Xarxaprod, Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes, ADETCA i Trans Europe Halles (friends).

La Red és la institució dinamitzadora més gran dels diferents agents de l’escena contemporània en el territori espanyol a través de les activitats que organitza com a col·lectiu de teatres que reuneix sales de 14 comunitats autònomes. De Catalunya, en formen part el Teatre de l’Aurora (Igualada), La Planeta (Griona), Teatre de Ponent (Granollers) Sala Muntaner i Teatre Tantarantana (Barcelona), i ara s’hi afegeix la Nau Ivanow.

Amb origen en la segona meitat de la dècada dels 80, com a producte de la consolidació de projectes artístics de teatre i dansa que van obrir espais per desenvolupar-hi les seves activitats, la dècada dels 90 va veure néixer al territori espanyol un moviment de recerca sobre la creació escènica, únic al món, al voltant de les anomenades Sales Alternatives, que l’any 1992 van fundar la Coordinadora Estatal de Sales Alternatives, avui coneguda com a Red de Teatros Alternativos.

[article la república cultural]