fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La il·lusió de tornar a FiraTàrrega

Després de dos anys, hem tornat a trepitjar FiraTàrrega en una edició molt especial, el seu quarantè aniversari. Part de l’equip de la Nau Ivanow vam tenir el plaer de viure la Fira, on vam retrobar-nos amb amics i amigues grans professionals del sector de la cultura i les arts escèniques. Des de fa anys, tenim relació amb FiraTàrrega ja que el projecte forma part del coworking de la Nau i això ha generat un vincle estret amb el seu equip.

Ens il·lusiona molt veure que diverses companyies residents i projectes en creació que han fet estada a la Nau al darrer any, també han format part d’una edició de la Fira molt esperada per a tothom i que ens ha carregat les piles per a aquest nou curs que tot just comencem.

El programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2021, quedinamitza i acompanya els processos de creació artísica de recerca i innovació, va seleccionar dos projectes de dues companyies residents a la Nau. El primer, P-acte Idiota de les Hermanas Picohueso, que s’ha estrenat en aquesta edició de la Fira, presenta una defensa de la Comunitat Idiota amb una escenografia formada per un gran mur amb projeccions audiovisuals. El seu procés de creació el vam poder seguir d’aprop amb entrevistes a la companyia i assajos en streaming gràcies al Proyecto Bitácora, que podeu recuperar sencer al web de la Nau.

El segon projecte, El dia que va morir l’últim panda de la companyia Projecte Ingenu, s’estrenarà en l’edició de la Fira del 2022.

Durant l’any, a la Nau acollim diversos projectes escènics en creació perquè desenvolupin les seves creacions i investigacions al nostre espai, oferint els recursos tècnics i humans que puguin ajudar-los en aquest procés tan important. Enguany hem pogut veure tres d’aquests projectes a FiraTàrrega com són el col·lectiu Que No Salga De Aquí, que ha estrenat Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, un espectacle documental sobre la intersexualitat que ha meravellat públic i crítica i que va fer estada en creació a la Nau durant el mes de juliol.

Finalment, el Colectivo Enmedio va presentar Fancy Fence, un espectacle de teatre i una intervenció irònica i àcida que vol curtcircuitar la lògica de la seguretat i el control social. Durant tot l’any, hem acollit a la companyia en diverses ocasions en el seu procés de creació.

Podem afirmar que aquesta ha estat una edició molt esperada i molt ben rebuda per als i les professionals del sector (on per suposat, ens incloem), després d’un any difícil per a la creació artística. Aprofitem, doncs, per felicitar a tota la organització per la feina d’aquests dies i també per la gran tasca de suport a la creació. Només ens queda desitjar una llarga vida a FiraTàrrega on esperem poder ser-hi molts anys més!