fbpx

Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

La companyia xilena Teatro Puerto realitza un residència artística internacional a la Nau Ivanow

Teatro Puerto és una organització situada a La Serena (Xile), dedicada a les arts escèniques amb focus en la professionalització i la creació i formació d’audiències. El vincle amb la Nau Ivanow va començar l’any 2017, i avui en dia, mantenim el conveni signat aleshores de col·laboració i intercanvi entre els dos espais perquè les companyies realitzin residències artístiques i de gestió.

Rodrigo Zarricueta i Charly, de la companyia Teatro Puerto, han passat 2 setmanes a la Nau treballant en el projecte Cultura homosexual, en una primera fase d’investigació sobre el moviment LGTBIQ+ a Llatinoamèrica, Espanya i d’altres territoris.

La investigació comença amb aquesta primera residència a la Nau Ivanow, però seguirà a Espacio Inestable a València ja que durant 1 setmana la companyia realitzarà una selecció dels temes que han anat recollint durant la seva investigació a la Nau. Posteriorment, faran residència a Xile durant 2 mesos i finalment acabaran a Buenos Aires amb la presentació del projecte. Així doncs, la companyia vol fer un encreuament de 3 territoris per veure les similituds i diferències en la matèria que investiguen.

Parlem amb ells per saber com ha estat la seva experiència a la Nau. Tots dos destaquen la importància de poder parar per pensar bé els projectes i tenir la llibertat i el temps per a deixar aflorar la creativitat, a més de viure i treballar en un altre espai de creació que permeti conèixer altres projectes, professionals i realitats.