Jornades EXIT 2019

EXIT és un projecte propi sobre la sensibilització, formació i treball, al voltant de la internacionalització. Volem ajudar les companyies a créixer i a establir el salt internacional com un dels seus objectius de futur.

El 2017 va ser el punt de partida d’un projecte a llarg termini sobre la necessitat que la creació escènica esdevingui internacional. La primera experiència van ser les Jornades EXIT 2017. Aquestes jornades van aportar eines, recursos i vivències als representants de les companyies escèniques, com també a diversos espais de creació.

El 2019 tornen les Jornades EXIT amb una jornada dedicada a la mediació, als públics i la mobilitat, des d’una perspectiva internacional. També torna EXIT amb un nou aliat internacional: Creative Lenses. Un projecte que busca fer més resistents i sostenibles les organitzacions culturals, millorant els seus models de negoci i desenvolupant les seves capacitats estratègiques i d’innovació a llarg termini.

Finalment, aprofitarem les Jornades EXIT 2019 per acomiadar a la companyia resident Projecte Ingenu, a qui els més de dos anys de residència a la Nau li han servit per internacionalitzar-se a països com Alemanya, Regne Unit, Grècia o Xile.PROGRAMA

Les Jornades EXIT 2019 es celebren el 14 i 15 de març. Tot i ser dies consecutius, les dues sessions són d’inscripció independent.

Dijous 14 de març

JORNADES 2019 SOBRE MEDIACIÓ, PÚBLICS I MOBILITAT

Tres grans temes sobre l’internacionalització repartits en tres blocs, on diversos convidats i especialistes conversaran en una taula rodona.

Modera les jornades: Margarida Troguet, comissaria independent de l’àmbit de les arts en viu.
Relatoria: Clara Asín Ferrer – claraasinferrer.com
Crònica il·lustrada: Pedro Strukelj – pedrostrukelj.com

Benvinguda – 11 h
PÚBLICS – 11:30 a 13 h amb:

– Aitor Tejada, El Pavón Teatro Kamikaze (Madrid)
– Cesc Casadesús, Festival Grec (Catalunya)
– Lara Alonso, AsSocPerla (Catalunya)

Públic o públics? Estratègies o estratègia? Quines són les experiències més eficaces i innovadores en la gestió de públics? En època de Netflix, com podem apropar les arts escèniques a un públic el més extens possible? Quina funció poden exercir les arts escèniques en la vida d’un públic contemporani?

Dinar – 13 a 15 h inclòs pels assistents
MEDIACIÓ15 a 16:30 h amb:

– Elisa Matallín, Graners de Creació (València)
– Lau Delgado, FiraTàrrega (Catalunya)
– Thomas Louvat, Vulnus arts vives i recerca (Catalunya)

La pràctica artística, l’acte creatiu, és capaç de causar un impacte positiu en la societat. En l’actualitat múltiples experiències de processos creatius inserits en determinats contextos socials i culturals han estat experiències d’èxit i han esdevingut motor transformador. La figura del mediador és la persona que ha de facilitar aquestes experiències creuades. Com abordar-la?

INTERNACIONALITZACIÓ I MOBILITAT – 17 a 18:30 h amb:

– Marta Barceló, C.IN.E Sineu (Illes Balears)
– Marc Chornet, Projecte Ingenu (Catalunya)
– Toni González, Escena Internacional (Catalunya)
– Marta Oliveres, MOM & El Vivero (Catalunya)

En els darrers anys cada cop més companyies i centres de creació volen treballar en l’intercanvi i les residències donant un impuls a la mobilitat de les companyies. Com han d’afrontar aquestes companyies la mobilitat dels seus projectes? Quins reptes pot suposar sortir de la zona de confort local (si hi és)? Com els centres de creació han d’ajudar en aquesta mobilitat? En aquesta sessió volem posar en valor com haurien de ser les eines per enfortir aquests processos, basats sovint en el temps de la creació i no els de la producció, posant la mirada en assolir unes condicions de treball dignes.

Networking amb refrigeri – 18:30 a 19:30 h
CLAUSURA TEATRALVaig ser pròsper o recordant la tempesta de Projecte Ingenu – 19:30 h (Gratuït per als assistents a qualsevol dels actes d’EXIT)

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA (per previsió)


Divendres 15 de març

CREATIVE LENSES TRAINING WORKSHOPS

L’objectiu del taller és que els participants aprenguin i reflexionin sobre els conceptes clau, la rellevància, els problemes i les aplicacions pràctiques, associats amb models de negoci i la seva innovació en organitzacions d’arts escèniques i locals culturals.
TALLER IMPARTIT EN ANGLÈS
Què aprendràs?
  • El concepte de models de negoci i la seva innovació, la seva rellevància i aplicació en el sector artístic o cultural
  • Com altres han realitzat canvis en els models i activitats d’organització
  • Com definir què significa sostenibilitat per a la vostra organització
  • El perquè algunes persones fallen i altres tenen èxit
  • Una aproximació holística al desenvolupament, fent un canvi i ser sostenible
  • Com iniciar el procés de desenvolupament i fer un canvi efectiu

Com es farà?

El taller es farà a través d’informació teòrica, de presentacions, de pràctica d’estudis de casos, de vídeos, de treball en grup pràctic, d’exercicis, de reflexió personal i d’exposició d’idees.

A qui va dirigit?

  • El taller està dirigit principalment als professionals de les arts i la cultura amb almenys 3 anys d’experiència que actualment treballen en les arts escèniques i els llocs culturals
  • També podria ser d’interès per als polítics i els finançadors.

Malauradament, no va dirigit ni als estudiants ni als professionals de la cultura que treballen amb arts visuals.

PROGRAMA COMPLET (english)
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA (aforament limitat)
PÀGINA OFICIAL (english)

Comparteix